Platform Vlieghinder Kennemerland
 

EU begint zes grote hightechprojecten

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 871 
|
 MKB-net 
EU begint zes grote hightechprojecten

De EU gaat zes grote technologieprojecten oppakken. Met miljarden euro`s EU-steun moet grondig onderzoek komen naar vooral milieuvriendelijkere vliegtuigen, de waterstofenergie, satellieten die aardlagen bekijken, nanotechnologie en snellere methoden om het effect van medicijnen te voorspellen. Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) heeft dat maandag gemeld na een EU-vergadering. `Dit geeft aan waar we over 20 jaar willen staan met de Europese techniek`, aldus Van Gennip. `We hebben steun betuigd, maar wel aangedrongen dat we nu snel doorpakken. We willen gauw concrete voorstellen zien`. Innovatie is een speerpunt van de Europese Commissie. Brussel wil zo de economische groei bevorderen, die jarenlang trager was dan in de VS en Japan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Natuurlijk goede initiatieven. Maar over 20 jaar stiller? Gaat het weer net zo als bij de kerosine heffing: Van uitstel naar afstel? Er is nu overlast mevrouw van Gennip. Een snellere manier van hinderreductie is dat ook het CDA het advies van de Commissie Everdijk opvolgt en er 95 extra Handhavingspunten bij komen.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Handhavingspunten werken in je (ons) nadeel.

Beter is vermindering van vluchten !

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Vermindering van vluchten staat ook in onze Gezamenlijke Verbetervoorstellen. Meer handhavingspunten in combinatie met scherpe aantalsnormen voor ernstig gehinderden en slaapverstoorden, zullen er in resulteren dat er minder gevlogen MOET worden.
Een zo goed als zekere kamermeerderheid steunt inmiddels deze uitgangspunten.