Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

EP deze week: onderzoek naar trojka, milieu en luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 663 
|
 europarl. europa.eu 
EP deze week: onderzoek naar trojka, milieu en luchtvaart

Deze week in het Europees Parlement

Het onderzoek naar de activiteiten van de trojka gaat door met een openbare hoorzitting in Brussel. Een EP-delegatie zal vervolgens naar Griekenland reizen om de gevolgen van het beleid van de trojka te onderzoeken. In de commissies wordt er onder meer gesproken over kwesties rond milieu en luchtvervoer. Op dinsdag 28 januari vieren we de Europese Dag voor gegevensbescherming.

De week begint met een openbare hoorzitting over het werk van de trojka dat belanghebbenden uit het Europese bedrijfsleven, werkgeversorganisaties, vakbonden en afgevaardigden van de parlementaire commissies Economische zaken en Sociale zaken samenbrengt. Op woensdag reizen zes EP-leden naar Griekenland voor een missie die meer licht moet werpen op de gevolgen van het beleid van de trojka.

Op donderdag stemmen twee verschillende commissies over regels voor vliegreizen. De milieucommissie stemt over gedeeltelijke vrijstellingen van de Europese emissierechten voor intercontinentale vluchten die in EU-landen landen of er uit vertrekken, de leden van de vervoerscommissie buigen zich over wetgeving om de efficiëntie van luchtvervoer te verhogen en de kosten van de luchtverkeersleiding en het beheer van het EU- luchtruim te verlagen.

Op dezelfde dag stemt de milieucommissie over een verbod vanaf 2025 voor gefluoreerde gassen uit nieuwe airco -en koelsystemen.

Op dinsdag 28 januari vieren we de Europese Dag voor gegevensbescherming. Dit onderwerp wordt nauw gevolgd door het EP, nog voordat Edward Snowden zijn onthullingen deed, en de leden hebben strikte regels op het gebied van gegevensbescherming goedgekeurd.

Een delegatie van twaalf EP-leden zal naar verwachting naar Oekraïne reizen voor een tweedaags bezoek aan het land. De demonstraties en de reactie van de regering zullen worden besproken met ambtenaren, de oppositie en betogers.

Op dinsdag en woensdag organiseert het Parlement een seminar voor journalisten over de campagne #EP2014 voor de Europese verkiezingen.


Reacties op dit bericht