Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dwangsom ProRail voor lawaai treinen

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 884 
|
 Telegraaf 
Dwangsom ProRail voor lawaai treinen

Van onze parlementaire redactie

 
  DEN HAAG, donderdag
    Spoorbeheerder ProRail krijgt een dwangsom opgelegd voor te lawaaiige goederentreinen, die burgers op het traject Zutphen-Hengelo uit hun slaap houden.

      Staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) wil de geluidsoverlast beperken. ProRail moet vanaf 28 mei dit jaar stoppen met het laten rijden van de goederentreinen op het traject. Als het bedrijf zich niet neerlegt bij de eis van Van Geel moet er per week 2000 euro betaald worden met een maximum van 500.000 euro.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Die meneer van Geel is absoluut niet te volgen. Hoe die minister is kunnen worden is me een raadsel.

Geplaatst door Vos uit NULL

Waarschijnlijk gaat van Geel liever met het vlieg-tuig dan met de trein........
Wat zouden wij rijk worden indien er voor al die toestellen die overvliegen een slordige 2000 Euro per week zouden ontvangen................................!

Geplaatst door Gerard uit NULL

Één overheid die meet met twee maten!?!? Een RUIME geluidsmaat voor het vliegverkeer, zelfs de staatssecrerataris geeft toe dat de geluidsmaat geen echte beperkingen oplegt, en een KRAP geluidsmaatje voor de trein.

Zoiets heet toch rechtsongelijkheid? Als gewone burger begrijp ik hier helemaal niets van. Kennelijk zijn wij hier in Castricum tot tweederangsburgers verklaard. Wie weet waarom mag het zeggen...

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Ik gun die burgers in Zutphen-Hengelo uiteraard hun rust. Het is verkiezingstijd.
van Geel kan wat kiezers winnen in zijn CDA gebied? Hij zou een kerel zijn, als hij eens wat meer werk maakt van die klachtenstroom (ruim 700.000 klachten) in de schipholregio.

Jan Griese