Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Duizenden banen weg door milieuheffing tickets’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1000 
|
 Trouw 
‘Duizenden banen weg door milieuheffing tickets’

(Novum) - Zeker twaalfduizend mensen in de regio Amsterdam raken hun baan kwijt als gevolg van de milieuheffing op vliegtickets die het kabinet wil invoeren. Dat stellen enkele organisaties uit het Amsterdamse bedrijfsleven donderdag in een brief aan het kabinet en de Tweede Kamer. Alleen al op Schiphol zouden zesduizend arbeidsplaatsen verdwijnen.

Volgens de organisaties, waaronder de Amsterdamse Kamer van Koophandel, het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau en enkele ondernemers- en werkgeversverenigingen, blijkt uit onderzoek dat de voorgestelde milieuheffing op vliegtickets de Nederlandse economie een schade toebrengt van een miljard euro. Het Amsterdamse bedrijfsleven is ‘verbijsterd’ over het kabinetsbesluit, aangezien de maatregel helemaal geen positief effect op het milieu zou hebben maar wel slecht zou zijn voor de werkgelegenheid.

Met de invoering van de milieuheffing op vliegtickets wil het kabinet passagiers laten betalen voor de milieuverontreiniging die door vliegtuigen wordt veroorzaakt. De belangenverenigingen stellen donderdag dat door de invoering jaarlijks achthonderdduizend buitenlandse toeristen minder naar Amsterdam en omgeving komen. De omzet in de toeristische sector zou met zeker 285 miljoen dalen. In deze sector verliezen zo’n zesduizend werknemers hun baan, voorspellen de organisaties.

Het Centraal Planbureau becijferde eerder dat de introductie van een milieuheffing van 24 euro per ticket leidt tot een vermindering van het aantal passagiers op Schiphol van ongeveer vijftien procent.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door kat uit zaanstad

Minder passagiers, minder vliegtuigen...invoeren die tax dan maar. En als het niet veminderd dan halen we de tax na een jaar er weer af...

Geplaatst door JH Griese uit Amstelveen

Ikgeloof hier niets van. Samson pvda reageerde er op via de radio: Zoals het hier voorgesteld wordt gaat die tax niet werken.

Zou de sector weer het bekende argument van de economische achteruitgang exploiteren?
Er zijn elders overigens genoeg nieuwe mensen nodig. (Zorg, onderwijs,kinderopvang etc)

Geplaatst door gerard uit NULL

Die tax gaat juist méér banen opleveren. Als buitenlandse vakantieganger niet kómen vanwege de prijs, dan zullen nederlandse vakantiegangers niet gáán. Die blijven dus iun eigen land om vakantie te houden. Wedden dat dit juist volgens de dezelfde redenering juist méér banen oplevert?
Maar ik ben het met JH Griese hierboven eens dat het effect op aantallen reizigers, of dat nu inkomend of uitgaand is, vast niet zo dramatisch is als men wil suggereren.

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Zie mijn reaktie op hetzelfde bericht van het NHD.