Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Duitsland wil een miljoen elektrische auto’s in 2020

 |
 Geplaatst door: Liesbeth 
 |
 Bekeken: 701 
|
 fd.nl 
Duitsland wil een miljoen elektrische auto’s in 2020

Duitsland wil dat tegen 2020 een miljoen elektrische auto’s op de Duitse wegen rijden

Dat plan ontvouwde bondskanselier Angela Merkel woensdag.

Eén van de uitgangspunten van het plan is om het onderzoek naar de standaardisering van batterijen en oplaadsystemen te bekostigen. De Duitse regering zou daarnaast de aankoop van elektrische auto’s willen subsidiëren.

Marktleider in elektrische mobiliteit

Het land hoopt tegen 2012 100.000 elektrische wagens te tellen. ‘Duitsland moet marktleider worden in elektrische mobiliteit’, zei de minister van Verkeer Wolfgang Tiefensee bij de presentatie van het plan.

De Trabant, het Oost-Duitse wagentje, maakt volgende maand zijn comeback als elektrische auto op de Frankfurt Motor Show.

Promotie elektrische auto

Milieuorganisaties hebben echter kritiek op de plannen omdat niet duidelijk is hoeveel geld de regering-Merkel over heeft voor de promotie van de elektrische auto.

Opmerking PVRC:

Op het gebied van groene energie is Duitsland veel verder dan Nederland. Dit initiatief bespaart Duitsland tegen 2020 het broeikasgas van 2 miljard liter fossiele brandstoffen per jaar. De uitstoot daarvan komt ongeveer overeen met die van 65.000 vliegtuigbewegingen op kerosine. In dezelfde tijd groeit Schiphol met ca 140.000 vliegtuigbewegingen, die ruim twee keer zoveel uitstoot veroorzaken ondanks de latere invoering van emissiehandel. Tenzij ons parlement nee zegt tegen de groeiplannen van minister Eurlings en zich met hem buigt over een toekomst van de luchthaven die de overstap naar een klimaatvriendelijke economie in de EU niet in de weg staat maar juist versterkt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Tenzij ons parlement nee zegt tegen de groeiplannen van minister Eurlings en zich met hem buigt over een toekomst van de luchthaven die de overstap naar een klimaatvriendelijke economie in de EU niet in de weg staat maar juist versterkt. "

Eurlings is het zoveelste schoothondje van de Schiphol-group.

Het wordt de hoogste tijd dat de hegomonie van de Schiphol-group doorbroken wordt.
De schade die zij aanricht op langere termijn is groter dan de positieve opbrengst op korte termijn. Zodra er minder wordt gevlogen door wat voor oorzaak dan ook, is de schade al aangericht en niet meer te herstellen.
De verkrampte pogingen om 'groene dingen' te gaan uitvoeren, cq. te promoten, is slechts een propaganda stunt om zich vooral voor te doen hoe 'groen' de luchthaven wel is.
Ondertussen, achter de schermen, zich zelf sterk makend voor steeds meer vliegbewegingen die een enorme uitstoot van vervuilende stoffen in de hogere luchtlagen met zich mee brengt, waarvan de invloed op het klimaat niet al te best is.....