Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Duidelijkheid over overlast Airport Lelystad’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 731 
|
 telegraaf.nl 
Duidelijkheid over overlast Airport Lelystad’

LELYSTAD -  De provincie Gelderland en diverse gemeenten in de buurt van Lelystad willen meer duidelijkheid over de mogelijke overlast die een uitbreiding van Lelystad Airport met zich meebrengt. Tot die tijd nemen ze geen standpunt in met betrekking tot de uitbreiding. Dat lieten ze vrijdag weten.

Uit een advies van voormalig VROM-minister Hans Alders dat vrijdag werd gepresenteerd, blijkt dat Lelystad een toeristische luchthaven kan worden, met maximaal 45.000 vluchten per jaar.
De provincie en de gemeenten denken dat de uitbreiding economisch voordeel oplevert, maar willen geen hinder ondervinden van de vluchten.
Flevoland en Lelystad blij
De provincie Flevoland en Lelystad zijn blij met het advies van Alders. De Flevolandse gedeputeerde Jaap Lodders sprak vrijdag van „een doorbraak.”
Volgens Lodders komt de uitbreiding van de luchthaven dankzij het advies eindelijk in zicht. Er wordt al jaren gesproken over uitbreiding van het vliegveld, maar tot nu toe zonder resultaat.
De Lelystadse wethouder Jop Fackeldey bestempelt het advies dan ook als „de sleutel tot handelen”. De provincie en de gemeente zien de plannen voor de uitbreiding het liefst zo snel mogelijk uitgewerkt.


Reacties op dit bericht