Platform Vlieghinder Kennemerland
 

’Dubbel glas bij meer lawaai vliegtuigen’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 3289 
|
 IJmuider Courant 
’Dubbel glas bij meer lawaai vliegtuigen’

VELSEN - De proef met anders van en naar de luchthaven Schiphol mag doorgaan van de IJmond-gemeenten, maar ze vragen wel om geld voor gedupeerde bewoners.

Klik voor een vergroting

,,In Haarlemmermeer krijgen mensen die meer geluidsoverlast te verduren dubbel glas in hun woning op kosten van een speciaal fonds. Wij vinden als IJmond-gemeenten dat zo’n regeling hier ook moet gelden’’, aldus Velsens milieuwethouder Wim Westerman (GroenLinks). De proef geldt voor twee jaar. Dichtbevolkte gebieden worden ontlast van overvliegende vliegtuigen, dun bevolkte gebieden krijgen er meer over zich heen. In het verlengde van de Kaagbaan en vooral de Polderbaan zal in de IJmond meer vliegtuiggeluid te horen zijn. De in het CROS verenigde bewoners en bewonersorganisaties uit de regio Schiphol gaan ook mee met de proef, met uitzondering van de Velsense vertegenwoordiger. Die vindt dat de proef een jaar uitgesteld moet worden om meer duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit Amsterdam

Met dubbelglas los je niets op.
Ikzelf heb driedubbelglas maar die teringherrie komt er nog doorheen!!!
Dit is gewoon een zoethoudertje dat nergens opslaat, want er zal toch ook geventileert moeten worden.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Ook zomers met deuren en ramen open is dubbel glas geen oplossing . Maar beter iets dan helemaal niets ! We modderen voort...

Geplaatst door joop uit NULL

inderdaad ik heb ook dubbel glas, vliegtuiggeluid komt er gewoon doorheen.
Nee mensen in de ijmond je raakt gewoon je leefmilieu kwijt en niemand doet daar iets aan want schiphol is de baas in Nederland.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

"op kosten van een speciaal fonds"

Zal wel belastingsgeld worden bedoeld.

Hoe zout wilt u het hebben?
In dit landje is en wordt er nooit iets kosteloos gedaan, indien het de luchtvaartsector betreft. De vervuiler moet betalen, dat is in dit geval de luchtvaartsector.
Niet dat dubbelglas helpt, daar zijn wij zelf reeds langer van op de hoogte. Hier in Uitgeest, hebben wij sinds 1996 dubbelglas en het helpt dus helemaal niets tegen de oorverdovende pestherrie die de sector uitbraakt. Al zou het wel helpen, ben je dan gedoemd om altijd binnen te blijven?

Het blijft vliegtuig!