Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dubai is nu ´s werelds grootste internationale luchthaven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1094 
|
 wallstreet web.nl 
Dubai is nu ´s werelds grootste internationale luchthaven

AMSTERDAM (Dow Jones)—Dubai International Airport is in het eerste kwartaal van 2014 in passagiersaantallen gemeten ´s werelds grootste internationale luchthaven geworden en stootte daarmee Londen Heathrow van de troon, blijkt maandag uit cijfers van de thuishub van Emirates Airline.

Dubai International verwerkte in de eerste drie maanden van dit jaar 18,36 miljoen passagiers, 11,4% meer dan een jaar geleden. Op Londen Heathrow bleef de teller staan op 16,1 miljoen passagiers. De cijfers tonen aan dat Emirates en Dubai International er met steun van de overheid in slagen om de ambitie te realiseren een dominante hub voor tranferpassagiers tussen Noord-Amerika/Europa en de Azie/Pacific-regio te worden.

Luchthaven Schiphol verwerkte in de eerste drie maanden van 2014 11,1 miljoen passagiers, 3,7% meer dan een jaar eerder. Schiphol maakt in zijn maandrapportage geen uitsplitsing naar passagiers op internationale en binnenlandse routes, maar op de Nederlandse hub van Air France-KLM (AF.FR) worden nauwelijks binnenlandse vluchten uitgevoerd.

Door Rory Jones en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst


Reacties op dit bericht