Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dubai investeert miljarden in luchtvaartcentrum

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 793 
|
 www.dft.nl 
Dubai investeert miljarden in luchtvaartcentrum

AMSTERDAM (ANP-AFX) - Het golfstaatje Dubai wil 15 miljard dollar uittrekken voor de aanleg van een centrum voor de internationale luchtvaartindustrie. Het centrum moet onder meer wereldwijde onderhoudsdiensten gaan verzorgen.

Dubai hoopt op deze wijze binnen tien jaar een leidende positie in de sector op te bouwen. Naast technische ondersteuning moet de nieuwe faciliteit ook onderdak bieden aan leasemaatschappijen en een luchtvaartschool. Tevens moeten faciliteiten voor de bouw, reparatie en assemblage van vliegtuigen in het nieuwe Dubai Aerospace Enterprise (DAE) komen. De onderneming zal worden geleid door sjeik Ahmed bin Saeed al Maktoum. Maktoum is voorzitter van de luchtvaartmaatschappij Emirates. 

De activiteiten van DAE worden verdeeld over zes divisies. De onderneming gaat naar verwachting aan ongeveer 30.000 mensen werk bieden. De nieuwe luchtvaartschool moet ruimte bieden aan 8000 studenten. De nabijgelegen internationale luchthaven van Dubai verwerkte vorig jaar 26 mijoen mensen en groeit met 14 procent per jaar. 


Reacties op dit bericht