Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Drukte in luchtruim

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1122 
|
 deweek krant.nl 
Drukte in luchtruim

De Molenkruier

NIEUWEGEIN - De PvdA fractie Nieuwegein heeft signalen van inwoners gekregen die tussen 24.00 en 02.00 uur last hebben van vliegverkeer. Gezien de toekomstige ontwikkelingen in het luchtruim en de uitbreiding van het aantal vliegbewegingen van en naar Schiphol is daar één van.
En een tweede is dat militair oefengebied voor de burgerluchtvaart open staat voor ander vluchtverkeer kunnen er nu vaker vliegtuigen rechtstreeks van Schiphol naar het zuiden vliegen. Op deze manier kan een groot aantal Zuid-Europese bestemmingen sneller worden bereikt. Deze nieuwe route betekent dat er sprake is van meer vliegverkeer boven de regio. Het vliegverkeer van Lelystad Airport, het vliegverkeer van Schiphol en het militair vliegverkeer mag elkaar niet hinderen. Dit betekent dat het vliegverkeer van Lelystad laag moet vliegen om het verkeer van Schiphol te ontwijken, dit zal meer geluidshinder betekenen. Daarnaast heeft het UMC een helihaven voor de traumahelikopter. Nieuwegein ligt tussen drie snelwegen in en heeft hierdoor al hinder van geluidsoverlast. Als hier nog meer geluid aan wordt toegevoegd wordt het wel erg belastend voor onze inwoners. Naast de geluidshinder wordt ook de luchtkwaliteit aangetast. PvdA vraagt of B&W bekend is met de overlast en wat de mogelijkheden zijn er iets aan te doen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Nieuwegein ligt tussen drie snelwegen in en heeft hierdoor al hinder van geluidsoverlast. Als hier nog meer geluid aan wordt toegevoegd wordt het wel erg belastend voor onze inwoners. Naast de geluidshinder wordt ook de luchtkwaliteit aangetast. PvdA vraagt of B&W bekend is met de overlast en wat de mogelijkheden zijn er iets aan te doen. "

Pvda fractie Nieuwegein vraagt of er aan de bovengenoemde situatie iets gedaan kan worden.......

Hoeveel plaatsen zijn er wel niet, in de door Schiphol geterroriserde regio, die ook nog eens minimaal een snelweg of trein-emplacement in de buurt hebben liggen?
Uitgeest is zo'n voorbeeld.
De pvda fractie Uitgeest heeft zich nog nooit druk gemaakt over geluidsoverlast.
Als je het aankaart, krijg je als antwoord dat je vooral in Den Haag moet zijn.......
En de pvda in Den Haag geeft geen enkel antwoord.......

De politiek in Nederland is mijn inziens onnavolgbaar en gespleten.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

VOS, In onze regio staken PvdA koppen bij elkaar en schreven een pittige brief aan Mevr A Kuiken,PvdA woordvoerder Schiphol Ook spraken ze Mevr Kuiken nog de dag voor het A.O. 23 jan. jl E.e.a. resulteerde in een veel kritischer houding, Lees het verslag op deze site. Nu moetdus blijken wat dePvdA Stas gaat doen, Inde Kamer werd al de vraag gesteld : Bent u nu de baas van Alders,of is het andersom??

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Nieuwegein ligt hemelsbreed zo’n 40 km van Schiphol; dus niet bepaald naast de startbaan en nog wordt er hinder ondervonden. De voetafdruk van Schiphol wordt alsmaar groter…..