Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Droom van vliegveld Midden Zeeland stapje dichterbij

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1815 
|
 pzc.nl 
Droom van vliegveld Midden Zeeland stapje dichterbij

ARNEMUIDEN - Komende winter al kan vliegveld Midden-Zeeland de grasbaan vervangen door een verharde baan. Deze ‘goede hoop’ spreekt directeur Rob Gomersbach uit. “Er gloort licht in de duisternis.”

Het vliegveld bij Arnemuiden koestert de wens van een harde baan al vele jaren. Maar zonder een nieuw luchthavenbesluit waarin die baan wordt toegestaan, is het moeilijk geldschieters te vinden; en zonder geldschieters komt er zeker geen harde baan. Sinds donderdag ligt een ontwerp-luchthavenbesluit inclusief de toestemming voor een harde baan ter inzage.

Zorgen over veel meer vliegtuigen en veel grotere en zwaardere vliegtuigen zijn volgens Gomersbach, de provincie Zeeland en de gemeente Middelburg niet nodig. Vliegveld Midden-Zeeland mag straks op die harde baan niet meer dan ze nu al mag op de grasbaan. En meer vliegen dan nu in de praktijk gebeurt, kan op de grasbaan ook al. Dus nee, beamen ze onafhankelijk van elkaar: Arnemuiden wordt geen Charleroi. Gomersbach: “Absoluut niet!”

De vliegroute voor vliegtuigen die vanaf Midden-Zeeland vertrekken verschuift een klein beetje. Tot nu toe ging die over het voormalige Surfhotel aan het Veerse Meer. Voortaan moeten piloten tussen dat hotel en camping De Witte Raaf door. “Dat is veiliger voor omgeving”, zegt Gomersbach. Veiliger, stiller en dus prettiger voor de omgeving geldt ook voor de harde baan, stelt Gomersbach.

De provincie Zeeland is daar ook van overtuigd. De gemeente Middelburg eigenlijk ook, al verlangt die straks wel een rapport waarin wetenschappelijk wordt onderbouwd dat de overlast voor de omgeving niet erger wordt zodra de harde baan ook echt wordt aangelegd. “Wij willen dit goed aan onze burgers kunnen uitleggen”, zegt wethouder Johan Aalberts. “Ik wil niet dat ze mij op mijn groene ogen moeten geloven.”

Lees meer in de PZC van vrijdag, editie Walcheren


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

O, o, o, wat wordt er weer een zand gestrooid. In de ogen van Lelystadders, Twentenaren, en zelfs in Zeeland waar je zou denken dat ze wel wat zand gewend zijn. Hier maken vliegtuigen een takkeherrie maar in die streken is dat kennelijk niet zo. Maar het komt helemaal goed. Heel Nederland straks één vliegveld, van Eelde tot Zeeland, van Beek tot Lelystad. Op één plek wordt niet gevlogen, Schiphol.... Daar heerst rust, veel nieuw groen, de perfecte en gezonde leefomgeving voor oud en ook heel veel jong. Of zit ik nu te dagdromen?

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

@Boeing, Dromen mag hoor! Oh , Oh Zeeuwen , pas toch op .. Zo gaat het altijd.. Ergens tussen door vliegen, alsof je dan die krengen niet meer hoort ?? Dhr Gomersbach soliciteert kenmnelijk ook naar en baan in het graaiersgilde ? Laat Zeeland zich maar op het tourisme toeleggen !