Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Dronten: vliegen op proef

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 790 
|
 destentor.nl 
Dronten: vliegen op proef

DRONTEN - Motie CDA krijgt ruime meerderheid in raad Dronten. College moet proefvluchten proberen te regelen met Boeing 737 en Airbus 320. Proefvluchten op hoogten en volgens routes die in plannen Hans Alders staan beschreven.

Vliegtuigen moeten op proef over Dronten vliegen. Dan kan op de grond worden beoordeeld hoeveel lawaai de toestellen maken. Dat is de strekking van een motie, waar een brede meerderheid van de gemeenteraad van Dronten mee heeft ingestemd.

De motie was een initiatief van het CDA en vormde het sluitstuk van uitgebreide beraadslagingen over de plannen voor uitbreiding van Lelystad Airport. Nadat adviseur van het kabinet Hans Alders uitleg hierover had gegeven in Dronten, waren er in de gemeenteraad vragen gerezen over de opstelling van Dronten in deze kwestie.

Hans Alders heeft duidelijk gemaakt dat vluchten op 600 en 900 meter boven Dronten onontkoombaar zijn, als de plannen voor uitbreiding van Lelystad Airport doorgaan. Namens de CDA-fractie kwam Jennie Kempenaar daarom met een motie, waarin het college wordt opgedragen proefvluchten te regelen, met vliegtuigen van het type Boeing 737, Airbus 320 of vergelijkbare toestellen. Deze moeten dan op een hoogte van 600 en 900 meter over Dronten vliegen via de routes die in de plannen staan. Op deze wijze kunnen de inwoners van Dronten ervaren hoeveel overlast deze vluchten geven, aldus het CDA. De motie werd aangenomen met alleen de stemmen van PvdA en GroenLinks tegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Het moet gezegd: ze hebben wel humor daar in Dronten. Kennelijk geloven ze dus dat als die proefvluchten al gehouden worden de routes dan niet 6 maanden later gewoon gewijzigd worden? Dat is in de Schiphol-regio al -tig keer gebeurd, Dronten toch, je wordt bedonderd waar je bij bent! Je kunt ook gewoon per trein afreizen naar station Halfweg-Zwanenburg en daar een dagje op het perron gaan zitten luisteren naar wat er over en langs vliegt...dan wil je nooit meer een vliegtuig zien, in ieder geval niet op Lelystad.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hindergod Hans Alders heeft duidelijk gemaakt dat vluchten op 600 en 900 meter boven Dronten onontkoombaar zijn.......

Vliegen via de routes die in de plannen staan, op deze wijze kunnen de inwoners van Dronten ervaren hoeveel overlast de vluchten geven.......

Wel nu: hier te Uitgeest, een dorpje, landelijk gelegen in Noord-Holland op een afstand van rond de 30Km. van Schiphol, heeft sinds de Polderbaan (hierna te noemen Kolderbaan) operationeel is en dag en nacht vliegtuigen op nog geen 600 meter overdenderen, geluidspieken van soms meer dan 95dB(a) ! Hoe hard dat is? Je hebt gehoorbescherming nodig! Het gemiddelde ligt rond de 70 - 75dB(a) ! Dat is hard genoeg om de radio / tv. op normale kamersterkte niet meer te verstaan of gewoon een gesprek te volgen !
Dat staat u te wachten ! En u komt er in principe nooit meer van af.

De Kolderbaan is onder valse voorwendselen aanlegd: zou een millieu-baan zijn. Minder mensen zouden hinder ondervinden.
Het tegendeel is waar. Het is een ordinaire uitbreiding geweest.

Komt nog een factor bij: de sector is beslist niet te vertrouwen. Zij past naar believen de routes aan t.b.v. de capaciteit.

Laat Dronten niet ook worden verpest door de sector ! Dat heeft zij in andere delen van Nederland al meer dan genoeg gedaan.

Stop de sector, voor heel Nederland ten prooi valt aan 1 grote luchtfietserij met meer hinderlijke bijwerkingen dan dat het oplevert !!