Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dreigementen voor Belgische luchtverkeersleiders

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 586 
|
 ANP 
Dreigementen voor Belgische luchtverkeersleiders

Gepubliceerd op zondag 22 mei 2005

BRUSSEL (ANP) - Luchtverkeersleiders op de internationale luchthaven van Zaventem bij Brussel zijn bedreigd door boze buurtbewoners. De werknemers krijgen regelmatig dreig- en scheldtelefoontjes van omwonenden die hun woede over het lawaai bij nachtvluchten afreageren.

De controleur van het luchtverkeer, Belgocontrol, overweegt het gerecht in te schakelen. Het bedrijf wijst op mogelijk gevaar: de telefoonlijn is bezet en kan dus niet worden gebruikt voor dringende communicatie met de verkeerstoren op de luchthaven van Zaventem. Verder stelt Belgocontrol dat de luchtverkeersleiders gewoon hun werk doen, en dus enkel het beleid van de regering uitvoeren.

Aanhoudende klachten over de nachtvluchten van Zaventem leidden al tot het besluit van het koeriersbedrijf DHL om zijn Europees distributiecentrum van Brussel naar het Oost-Duitse Leipzig te verplaatsen. De Belgische autoriteiten weigerden het aantal nachtvluchten te verhogen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Het kan duizend maal legaal zijn, wat luchtverkeersleiders doen. Maar de herrie, ik weet wat ze meemaken daar is ook om gestoord te raken!
Jan Griese

Geplaatst door Gerard uit NULL

Het was kennelijk op meer dan één punt een een goede beslissing om DHL de toegang tot de nacht te ontzeggen. De economie van de regio groot-Brussel doet het aanzienlijk beter dan die van de groot-Amsterdam...Ondanks een wat teruggevallen Zaventem...