Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Dreamliners wereldwijd aan de grond gehouden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 582 
|
 rtl.nl 
Dreamliners wereldwijd aan de grond gehouden

Een Amerikaans besluit om Boeing 787-toestellen voorlopig aan de grond te houden, krijgt overal in de wereld navolging. Ook in Europa, India en Japan is besloten de zogeheten Dreamliner voorlopig niet te gebruiken.

De gezaghebbende Amerikaanse luchtvaartdienst FAA besloot dat maatschappijen de Dreamliner pas weer kunnen inzetten als duidelijk is dat de accu’s in het toestel veilig zijn. Dat besluit volgde op een serie incidenten met Boeing 787’s.
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart liet weten het Amerikaanse voorbeeld te volgen. In de EU gebruikt momenteel alleen de Poolse maatschappij LOT Airlines de Dreamliner. Air France-KLM heeft bestellingen geplaatst voor de Dreamliner, maar het toestel wordt waarschijnlijk pas in 2015 geleverd.
Ook de Japanse regering laat het toestel voor ‘onbepaalde tijd’ aan de grond houden. Verschillende luchtvaartmaatschappijen uit het land hadden daar zelf ook al toe besloten, nadat een Boeing 787 van All Nippon Airways een noodlanding moest maken in het westen van Japan.


Reacties op dit bericht