Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dreamliner landt op 5 juni op Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 927 
|
 RTV Noord-Holland 
Dreamliner landt op 5 juni op Schiphol

SCHIPHOL Op 5 juni landt de eerste Nederlandse Boeing 787 Dreamliner van luchtvaartmaatschappij Arke op Schiphol. Maar vandaag al landde er ongepland een Dreamliner van LOT op Schiphol vanwege een medisch noodgeval.
Arke heeft in totaal 3 Dreamliners besteld. De veel minder zuinige Boeing 767’s van Arke zullen plaats gaan maken voor de nieuwe Boeings 787-8’s. De Dreamliner is stiller, zuiniger en is hét antwoord van Boeing op de superjumbo van Airbus. Arke zegt dat de aankomstdatum van 5 juni vrijwel zeker is, maar houdt alsnog een slag om de arm in het geval dat er toch vertraging oploopt in het afleveringsproces.

RTV NH vliegt mee
Het toestel staat klaar bij de Boeing-fabriek in Everett, in de Amerikaanse staat Washington. Wij vliegen ook naar Amerika en gaan de Dreamliner mee ophalen. Op deze site en app, en natuurlijk op tv en radio doen we verslag van de aflevering van het toestel en de eerste reis en aankomst op Schiphol.

LOT
Vandaag al werden spotters verrast door een bezoek van een Dreamliner van de Poolse maatschappij LOT. Het toestel was op weg van New York naar Warschau, maar moest vanwege een medisch noodgeval een tussenlanding op Schiphol maken. Nadat de patiënt of patiënten van boord zijn gehaald, is de Poolse 787 doorgevlogen naar Warschau.


Reacties op dit bericht