Platform Vlieghinder Kennemerland
 

[Dossier Schiphol} Vliegtuigen horen erbij maar niet zoals nu

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1265 
|
 dichtbij.nl 
[Dossier Schiphol} Vliegtuigen horen erbij maar niet zoals nu

bron: Witte Weekblad

UITHOORN - De meningen van lezers over vliegtuigoverlast stroomden binnen na een oproep in het Witte Weekblad. In de krant van gisteren bijna alle reacties, waaronder die hieronder. Wij horen niet tot de veelmelders maar hebben deze zomer wel een aantal keren (drie of vier) gebeld met een klacht.

Niet vaker omdat wij het idee hebben dat dit niets uitmaakt, het is een soort ‘zoethoudertje’, zo van: als ze hun verhaal kwijt zijn dan neemt de frustratie af en kunnen de vliegtuigen gewoon doorgaan.

Wij zijn van mening dat vliegtuigen erbij horen als je zo dicht in de omgeving van Schiphol woont, echter Schiphol houdt er naar onze mening niet écht rekening mee dat er ook mensen in de omgeving wonen. De afgelopen twee jaar zijn er maanden achter elkaar geweest dat er om de paar minuten een stijgend vliegtuig over ons heen kwam, af en toe een uurtje niet en dan begon het weer, van 7.00-23.00 uur. Het wegstervende geluid van het ene vliegtuig werd overgenomen door het aanvliegende vliegtuig.

Dit continue geluid is niet goed voor je gezondheid, je krijgt er een opgejaagd gevoel van. Het is volgens ons ook niet nodig, als de vliegtuigen een iets andere bocht maken hoeven ze niet zo laag en frequent over de huizen te vliegen. Volgens mij was dit ook een van de afspraken die aan de Alders-tafel gemaakt zijn, maar niet nagekomen worden? Ik vraag mij ook af of de geluidsafspraken niet overschreden zijn de afgelopen twee jaar.

Acceptabeler vind ik de vliegtuigen die in een glijvlucht dalen, dat geeft een minder intensief geluid. Kortom: vliegtuigen horen erbij maar niet in de mate van de afgelopen twee jaar.

Een bewoner van Meerwijk-West.


Reacties op dit bericht