Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Op zoek naar andere woning

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1509 
|
 dichtbij.nl 
 Op zoek naar andere woning

Bron: Witte Weekblad

UITHOORN - De meningen van lezers over vliegtuigoverlast stroomden binnen na een oproep in het Witte Weekblad. In de krant van afgelopen donderdag staan bijna alle reacties, waaronder die hieronder. Nummer vijf in de serie.
Fijn dat u aandacht besteedt aan dit onderwerp.
Wij zijn een familie die niet bij de jaarlijkse klachten statistieken zitten omdat we er vanuit gaan dat officieel klagen toch geen zin heeft.

We zijn er dan ook van overtuigd dat het werkelijke aantal ontevreden bewoners factoren hoger zou liggen dan de officiële klagers.

Dat sommige mensen de vliegtuigen al niet meer horen lijkt ons sterk omdat als er een vliegtuig overkomt we de tv harder moeten zetten omdat binnenshuis (alle ramen en deuren gesloten) anders de TV niet meer is te verstaan. Een BBQ organiseren op zondag met familie of vrienden kan als je niet op de vliegtijden let in het water vallen mocht je van een goed gesprek houden. Tot slot is het al zo erg dat van een gezinslid het bioritme op vliegtuigen is aangepast, dat wil zeggen wakker worden net voordat de vliegtuigen gaan overkomen.

Waar wij ons ook zorgen over maken, behoudens het geluid, is de uitstoot van kerosine en andere verbrandingsproducten/(zure) gassen. Wij wonen recht onder de vliegroute en we vragen wel eens af of dit wel zo gezond is zeker als het ook nog regent bijvoorbeeld. Een speelveldje hier vlakbij was helemaal omgeploegd vanwege nieuwe aanleg. De vers omgeploegde grond rook onmiskenbaar naar olie.

Het lijkt ons dat het aantal vliegtuigen alleen maar toeneemt, en we hebben even genoten hoe mooi wonen kan zijn in Uithoorn toen die vulkaan in IJsland al het vliegverkeer stillegde. Pas toen merkte je goed de impact op je leven.

Wij zijn op zoek naar een andere woning waarbij vliegtuigoverlast en milieu bij de belangrijkste redenen horen. We zitten daarbij met een kaart van de geluidscontouren van Schiphol op schoot. Dit nooit meer is ons motto, al betekent dat dat als je echt vliegtuigvrij wilt wonen dit vrijwel zeker verbanning betekent uit de provincies NH, ZH en Utrecht.

Een bewoner van de K-BUURT.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Bovenstaand artikel geldt eveneens voor Uitgeest.........en helaas ook voor vele andere plaatsen in de provincies Noord en Zuid-Holland en Utrecht. In Den Haag zullen ze daar niet wakker van liggen! Artikel 21 is in dit landje reeds lang geleden op de vuilnisbelt belandt......

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

@ geachte bewoner K buurt:

Bij het bestuderen van de geluidscontouren kunt u het beste de te verwachten uitgebreide contouren van de SMASH! operatie afwachten. Binnenkort schuiven topbestuurders uit politiek (nee, niet uit uw Gemeente, helaas)en luchtvaartsector c.s. aan tafel. Onder het mom van een "structuurvisie SMASH" gaan daar vergaande beslissingen worden genomen over grote delen va de huidige Randstad. Men denkt aan een Megametropool Benelux/NoordRijnWestfalen om precies te zijn..............
Verder is interessant dat de regie bij het nieuwe "Superministerie Infra & Milieu" ligt.

Wellicht is deze informatie niet alleen voor de K buurt in Uithoorn belangrijk?