Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dorpsraad Lijnden zegt lidmaatschap VGP op en kiest voor BLRS (persbericht)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1052 
|
 Witte Weekblad 
Dorpsraad Lijnden zegt lidmaatschap VGP op en kiest voor BLRS (persbericht)

Lijnden - De VGP staat - althans nu - geheel achter het Alders advies. In eerste instantie (vòòr het bereiken van het akkoord) was er geen meerderheid binnen de VGP voor het Aldersadvies. Lijnden stond tijdens de laatste Alders schermutselingen, niet achter het zgn. VVA (Vliegen Volgens Afspraak) verhaal. De toelichting van de heer Alders - bij het sluiten van de markt -, heeft ervoor gezorgd dat Lijnden samen met Badhoevedorp gekozen heeft voor steun aan het advies, meer om te zorgen dat ons geluid ook na het definitieve advies nog aan de Alderstafel zou doorklinken. Alders had met zijn alles of niets scenario voorgespiegeld, dat tegenstanders niet meer welkom waren aan zijn Tafel.

Achteraf gezien was de keuze van de twee dorpen cruciaal om tot een meerderheid te komen. De keuze was gebaseerd op de uitleg van de heer Alders persoonlijk en niet op kennis van het concept Alders advies.

Voor de opzegging van het lidmaatschap van de Vereniging Gezamenlijke Platforms waren verschillende redenen:

␣ Het feit dat Lijnden meer en meer in de verdrukking dreigt te komen is daar één van. De constatering dat de standpunten van de BLRS (Vereniging voor Bescherming van het Leefmilieu in de Regio Schiphol) meer in lijn liggen met de opvattingen van Lijnden is de reden dat Lijnden zich aansluit bij dit bewonersplatform.

␣ De ophoging van handhavingspunt 18 bij Lijnden en het toekomstig verlies van dit soort handhavingspunten heeft eveneens aan de Lijndense beslissing bijgedragen. De BLRS wenst dit soort bescherming niet zonder slag of stoot op te geven. De politiek is op dit onderdeel nog zeer verdeeld.

␣ Een ander onderdeel van het Alders advies betrof het uitvliegen “midden tussen Zwanenburg en Badhoevedorp”, een wat vage omschrijving, zonder de kern Lijnden te noemen. Was dat destijds op de juiste wijze gepresenteerd, dan had Alders het zonder de instemming van Lijnden moeten doen.


Reacties op dit bericht