Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Doeltreffende petitie aan Europes Parlement van Taming Aviation

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1195 
|
 Taming Aviation 
Doeltreffende petitie aan Europes Parlement van Taming Aviation

Subject: Doeltreffende petitie aan Europes Parlement van Taming Aviation

Beste vertegenwoordiger van een Nederlandse bewonersorganisatie tegen overlast van vliegverkeer,
‘Taming Aviation’ is een campagne die startte in Oostenrijk maar die nu ook loopt in Duitsland, het VK, Frankrijk, Italië, België en Luxemburg en zelfs in Zwitserland.
Meer dan 90 bewonersorganisaties in totaal hebben al de petitie aan het Europees Parlement getekend. Omdat Taming Aviation zoveel mogelijk bewonersorganisaties tegen overlast van vliegverkeer in Europa bijeen wil brengen, nodigen we u ook uit. Het is hoog tijd dat het Europese Parlement begrijpt dat het moment gekomen is om de luchtvaart te temmen. Daarom vragen we een onvoorwaardelijke stop op de nachtvluchten en dat de luchtvaartindustrie niet langer haar talrijke fiscale voordelen ontvangt.

U vindt in het Nederlands meer achtergrondinformatie over de eisen in de petitie, evenals details over de campagne en de initiatiefnemers op www.tamingaviation.eu De petitie zelf staat onder http://www.tamingaviation.eu/index.php?id=37&L=3 Onder deze link vindt u ook meer uitleg over het invullen van de petitie. Opdat de petitie wettelijk onaantastbaar zou zijn en dus geloofwaardig verzoeken we u om het petitieformulier af te printen, in te vullen, te ondertekenen en per post op te sturen aan “Taming Aviation”, P.O. Box 51, 1013 Wenen, Oostenrijk.

We zijn ervan overtuigd dat we met deze petitie kunnen zorgen dat er anders naar de luchtvaartpolitiek gekeken gaat worden. Als bewonersorganisaties vanuit heel Europa de aandacht van het Europees Parlement op Taming Aviation vestigen en als we onze nationale en Europese Parlementsleden hierover per land benaderen, het opnemen tegen de luchtvaartlobby en iedereen steunen die lijdt onder de nadelen van de luchtvaart, dan slaagt deze petitie.

Zo zullen de nationale en Europese parlementariërs zich meer bewust worden van wat er speelt. De Europese Commissie zal moeten erkennen dat er geen enkele rechtvaardiging is voor de voorrechten van de luchtvaartindustrie. Op termijn zal de luchtvaartindustrie zelf zijn houding naar gezondheid en milieu moeten bijsturen en de principes van fair play gaan hanteren.

Graag maken we ook met uw organisatie kennis en zien we uw petitieformulier graag tegemoet. Als u nog vragen hebt, aarzel niet en mail ons op .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


Met vriendelijke groet,
Susanne Heger en Jutta Leth
Initiatiefnemers van Taming AviationReacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Graag een reactie op dit initiatief van PVRC en BLRS.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Prima zaak om te proberen de luchtvaart minimaal op Europees niveau te "temmen." De Europese luchtvaart is al volwassen genoeg. De toegevoegde waarde van nog meer luchtvaart neemt daardoor steeds meer af, terwijl de lasten, zowel voor het klimaat als de omwonenden, onevenredig toenemen. Ik hoop dat deze petitie een groot succes wordt! Ik zie op hun site dat al in diverse landen de petitie gesteund wordt. Nu is Nederland aan de beurt!

Geplaatst door E. von der Meer uit NULL

Reactie namens PVRC en BLRS is dat de twee stichtingen inmiddels namens hun voorzitter deze petitie zoals gevraagd (per e-mail maar ook per brief)deze petitie hebben onderschreven. De platforms van BLRS (18 stuks in totaal verspreid over de groot regio Schiphol) zullen hiertoe ook worden aangespoord.