Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Directie Schiphol krijgt nog veel loon

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1469 
|
 Parool 
Directie Schiphol krijgt nog veel loon

AMSTERDAM - De directie van staatsbedrijf Schiphol is er van zeven staatsbedrijven het slechtst in geslaagd de te hoge lonen van de directieleden te matigen.

De bereikte loonmatiging is slechts vijftien procent, blijkt uit een brief aan het parlement van minister Jan Kees de Jager van Financiën. Daarin zet hij uiteen hoe de lonen zijn verlaagd bij zeven staatsbedrijven die gedeeltelijk zijn verzelfstandigd.

Bij vervoersbedrijf Connexxion ging er het meest af: de matiging van de topsalarissen bedraagt daar 36 procent. Holland Casino kwam ook niet erg ver met slechts negentien procent loonmatiging. De spoorwegen deden het al beter met twintig procent daling en de Gasunie haalde 26 procent van de topsalarissen af.

De bereikte salarisverlagingen zijn vastgelegd in een akkoord tussen het rijk en de zeven staatsbedrijven. Daarin zijn ook de ontslagvergoedingen gemaximeerd. Connexion kende geen maximum voor de langetermijnbonussen, maar nu wel.

Bij andere staatsbedrijven die nog geheel onder overheidstoezicht opereren, zoals UCN, Covra en de Koninklijke Nederlandse Munt, zijn de belangen al in overeenstemming gebracht met de balkenendenorm, schrijft de minister.

Met het Havenbedrijf Rotterdam en stroomnetbeheerder Tennet is hij nog niet tot een akkoord gekomen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Opmerkelijk is dat het kletsverhaal van Cerfontaine over de zo noodzakelijke gang naar de beurs geen gehoor meer krijgt. Of was dat slechts ingegeven door een persoonlijk belang van hem? De nieuwe directeur Nijhuis durft het blijkbaar niet aan om dit verhaal te continueren en geeft er de voorkeur aan om dan maar aan "damage control" te doen. Salarissen naar mogelijkheid hoog houden en wachten op betere tijden om alsnog toe te slaan. Wellicht dat het verhaal van de zo noodzakelijke beursgang (met een kwalijke rol van Gerrit Zalm) t.z.t. weer eens van stal gehaald kan worden