Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Directeur Air Holland wilde macht grijpen’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1688 
|
 www.nu.nl 
‘Directeur Air Holland wilde macht grijpen’

AMSTERDAM - Voormalig financieel directeur Paul G. van Air Holland wilde een coup plegen door de meerderheid van de aandelen van het bedrijf te kopen met drugsgeld. Dat meldt de Telegraaf maandag op basis van een getuigenverklaring in handen van de krant. G. is hoofdverdachte in het proces tegen een criminele organisatie rond de failliete luchtvaartmaatschappij Air Holland.

Vorige week is de rechtszaak begonnen tegen zes mensen die worden verdacht van het witwassen van drugsgeld. Twee van hen zijn voormalige medewerkers van Air Holland. Volgens het Openbaar Ministerie is in 2001 en 2002 geld vanuit Nederland via Groot-Brittannië en Luxemburg witgewassen. Het gaat om ruim 25 miljoen euro, waarvan een deel in de failliete luchtvaartmaatschappij zou zijn gestoken. Het geld werd volgens justitie vermoedelijk verdiend met ‘grootschalige invoer van cocaïne’.

Drugssmokkel

Uit verhoren van Aiwan G., die vastzit in een gevangenis in Brazilië voor drugssmokkel, blijkt dat Paul G. toenmalige bestuursvoorzitter Cees van Dormael kwijt wilde. “Paul had diverse plannen om de meerderheid van de aandelen in handen te krijgen. Zijn idee was om vervolgens Cees van Dormael af te zetten, want die richtte het bedrijf te gronde”, zo verklaart Aiwan G.,die betrokken zou zijn bij investeringen van drugsgeld in de luchtvaartmaatschappij.

Maandag spelen de verklaringen van Aiwan G. een belangrijke rol in het proces, meldt de krant. De Rotterdamse rechtbank heeft in totaal elf dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechter doet naar verwachting op 20 april uitspraak.

————-
Zie ook: hier.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

+++++++
“Volgens het Openbaar Ministerie is in 2001 en 2002 geld vanuit Nederland via Groot-Brittannië en Luxemburg witgewassen. Het gaat om ruim 25 miljoen euro, waarvan een deel in de failliete luchtvaartmaatschappij zou zijn gestoken. Het geld werd volgens justitie vermoedelijk verdiend met 'grootschalige invoer van cocaïne'.”

en

“De krant onthult uit documenten van Justitie dat staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) al in een vroeg stadium op de hoogte was van misstanden bij Air Holland.

Zij waarschuwde zakenman Erik de Vlieger voor de luchtvaartmaatschappij, die jarenlang met miljoenen aan drugsgeld in de lucht blijkt te zijn gehouden.”

++++++++++

En Melanie S. van H. was hiervan op de hoogte want ze heeft kompaan De Vlieger hierover geïnformeerd (zie het andere artikel). Heeft Melanie ook justitie geïnformeerd? En waarom bemoeit zich met priate ondernemingen als Air Holland dan wel Air Excel?

En de sector (dus ook V & W) zich maar afvragen waarom er toch zo’n wantrouwen leeft onder de bevolking…

Geplaatst door leo uit de kwakel

van sommige berichten op deze site vraag ik me af wat de relevantie ervan is.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Het is maar hoe je het bekijkt Leo.

http://www.nu.nl/news.jsp?n=703572&c=32&rss

Het is een continuing story. In het artikel hierboven wordt niet gezegd door wie de top van Air Holland is geinformeerd, dat komt vast nog wel. Of niet.

De relevantie is wat mij betreft dat V&W maar niet wil begrijpen dat de mensen die overlast ervaren op de grond geen vertrouwen hebben in opmerkingen als "de vliegtuigen worden steeds stiller".
Als de top van V&W criminele informatie blijkt te hebben en die "onder de pet houdt", dan is deze gehele site irrelevant.