Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Directe KLM-vlucht vaak veel duurder

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1119 
|
 ad.nl 
Directe KLM-vlucht vaak veel duurder

Door MARK VAN DER WERF(ad.nl)
AMSTELVEEN - Een rechtstreekse verre reis met KLM vanaf Schiphol is vaak honderden euro’s duurder dan een omweg via Brussel of Düsseldorf met dezelfde maatschappij.
afbeelding vergroten Reizigers die met KLM een omweg maken via Düsseldorf of Brussel, zijn vaak goedkoper.

Ondanks de afschaffing van de vliegtaks en de talrijke aanbiedingen van KLM, loont het geregeld om uit te wijken naar een buitenlandse luchthaven.

Consumenten die de moeite nemen daar met de trein of de auto heen te rijden, vliegen vervolgens eerst met KLM terug naar Amsterdam. Daarna stappen ze in hetzelfde toestel dat hen anders rechtstreeks naar de eindbestemming had gebracht, maar tegen een veel lager tarief.

De bedragen verschillen per bestemming en boekings- en reisdata. Maar een retourtje Singapore kost (bijvoorbeeld bij vertrek op 8 juni en terugkeer op de 28ste) vanaf Schiphol 963 euro. Wie de rompslomp voor lief neemt en eerst naar Düsseldorf gaat, is slechts 521 euro kwijt. Vergelijkbare verschillen gelden voor bestemmingen als Tokio, Buenos Aires, Jakarta, Peking, Johannesburg, Lima, Kuala Lumpur en Kaapstad.

KLM Nederland stelt dat het gaat om ‘extreme gevallen en momentopnames’. Met de vliegtaks, waarover de luchtvaartbranche steen en been klaagde, hebben de prijsverschillen niks te maken. Een rechtstreekse vlucht is volgens directeur Gräber comfortabeler. ,,Dat rechtvaardigt een hogere prijs.’’ Concurrenten als Lufthansa en British Airways doen volgens hem hetzelfde.

KLM onderstreept dat er ook voorbeelden zijn waaruit blijkt dat rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol wel degelijk voordelig zijn.

Het Havenbedrijf Rotterdam laat zijn personeel geregeld de omweg via Brussel of Düsseldorf maken. Travelmanager Peter van de Valle: ,,Omslachtig en slecht voor het milieu, maar financieel kan het zeker de moeite waard zijn.’‘

Internetreisbureau Vliegwinkel. nl raadt consumenten aan niet alleen de prijzen van reizen via Schiphol te vergelijken, maar ook altijd te kijken hoeveel het kost om via luchthavens in het buitenland te vliegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Het 'hubben' bevorderen met lagere tarieven, om zo hub te kunnen zijn, is dat de toegevoegde waarde van Schiphol? Tjonge...
En de overheid, Eurlings voorop, gelooft nog steeds in het sprookje.

Geplaatst door jhGriese uit Amstelveen

432 Euro uitsparen, het is niet niks !

Geplaatst door Ton uit NULL

Zoals gewoonlijk gaan Schiphol en de KLM weer van alles uit de kast halen om maar passagiers te blijven trekken.
Lagere dit, lagere dat. Komt het zien, komt 't zien, wij zijn de mooiste, de beste en de goedkoopste. Maar als je niet zélf érg goed blijft opletten, naaien ze je voortdurend een oor aan. Dat hebben we zélf in de afgelopen jaren wel gemerkt. Het wordt niet minder, maar het wordt meer.
Passagiers ! Let op.. Ga a.u.b. naar Düsseldorf, Brussel of weetikveel, maar mijdt Schiphol.
Overigens een opvallend artikel gelezen in de IJmuider Courant. KLM heeft vlak ná de 2e Wereldoorlog heel wat Nazikopstukken illegaal vervoerd naar Argentinië.
Tóén al!! En natuurlijk niet voor niks.
GELD, GELD, GELD, groter, groter, groter, dát is wat Schiphol en de Schipholgroup wilde en nóg steeds wil.
Met voorbijzien van milieu, klimaat, omwonenden, algemeen welzijn, enz.
Ja, ja, er over kletsen en leuteren. Dát wel. Maar echte daden die voor véél omwonenden eens échte zoden aan de dijk zetten ? Ho maar.
Wél kletsen, zijn we tenminste weer even bezig en kunnen we weer rustig doorvliegen.
Ze zijn nog steeds hetzelfde.
Laat de krisis nog maar even duren!

Geplaatst door Els uit Castricum

En ik maar denken, dat het de vliegtax was, die Schiphol zóóó duur maakte.
Oh, oh, hoe dom kan een mens zijn want dat was het dus niet. We zijn weer voor het ootje gehouden.