Platform Vlieghinder Kennemerland
 

“Dinos nooit eerder vertoond in de wereld”

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1123 
|
 NHD 
“Dinos nooit eerder vertoond in de wereld” Download het gehele artikel '“Dinos nooit eerder vertoond in de wereld”'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Nico Roosnek uit NULL

Wellicht ten overvloede het systeem is aan een aantal ministeries en de luchtvaart sector bekend sinds 1999. Het is in 2000 in het veld gedemonstreerd voor drie ministeries, de offshore etc. en in opdracht van het ministerie van VW ge-evalueerd door prof. dr. ir. Botteldooren in 2000. Dus men hoeft geen gratuite, loze kreten meer te doen zoals: "het systeem moet zich bewijzen etc.". Wat op papier staat dat moet zich bewijzen. The proof of the pudding is in the eating. En daarom is er geen rapport over deze methode gemaakt maar juist een apparaat.
De heer Botteldooren, fysicus, hoogleraar in de akoestiek aan de Rijksuniversiteit van Gent en hoofdredacteur van Acta Acustica (het meest belangrijke blad in Europa op het gebied van allerlei soorten akoestiek), heeft in zijn evaluatie rapport aangegeven dat DINOS zeer gericht meet en dat DE moeilijkheden bij het meten van vliegtuiggeluid, zoals detectie en het elimineren van geluid van andere bronnen, etc., zijn opgelost.


PS. Ten overvloede de schrijver houdt zich zo'n 25 jaar bezig met R&D in de breedste zin van het woord op het gebied van onderwaterakoestiek en sonarsystemen voor zowel defensie als de offshore.

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Een schitterende constatering: Dus Schultz kan zich nergens meer achter verschuilen!
aan de slag dus!!

(Overigens dacht ik dat het systeem van Geluidnet wel degelijk vliegtuiglawaai van brommergeluid kan onderscheiden, al lijkt mij bovenstaand systeem voorlopig superieur, maar het zal vermoed ik ook een stuk duurder zijn. Dus: NU DE POLITIEK NOG

Jan Griese secr PLRS

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De reactie van de woordvoerder van VWS is weer eens stuitend. In plaats van dhr. Roosnek te omarmen omdat hij een manier heeft ontwikkeld waarmee VWS kan bewijzen dat de berekening kloppen, stelt hij dat voorlopig niet gedacht hoeft te worden aan in gebruikname:

'Vlieg Tuig'.

Geachte heer Roosnek, u verdient een standbeeld.