Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dik 70.000 klachten over vliegtuighinder

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1274 
|
 Dagblad Zaanstreek 
Dik 70.000 klachten over vliegtuighinder Download het gehele artikel 'Dik 70.000 klachten over vliegtuighinder'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bauke Poelstra uit Krommenie

Opmerkelijk is het, dat in het persbericht van CROS Zaanstad niet wordt vermeld. Zaanstad bestaat uit Zaandam en een zestal dorpen, waaronder Krommenie en Assendelft. Door iedere plaats apart te tellen, bagatellisseert CROS het probleem voor deze regio. Zaanstad ligt onder de aanvliegroute van de Zwanenburgbaan en de Polderbaan. Dat leidt regelmatig tot een piekbelasting van 80 tot 90 DbA. In Krommenie en Assendelft zelfs af en toe zo'n 50 a 60 keer per uur. De toestellen vliegen dan parallel naar de beide landingsbanen. In 2004 gaf dat ruim 70 duizend klachten bij het IKB van CROS. Jammer dat zij dat niet constateerden.
Bauke Poelstra
voorzitter Platform Vliegtuigoverlast Zaanstad

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

De woordvoerder van CROS weet de media heel handig te manipuleren. Daarvoor wordt hij dan o.a. door de deelnemende Gemeenten betaald! In de NRC liet deze persoon weten: ''de geluidsoverlast heeft zich enigszins verplaatst. Men moet er daar nog aan wennen''. In ieder geval woorden van deze strekking. Daarmee wordt maar weer eens duidelijk hoezeer de Schiphol Group en CROS de pers in hun greep hebben. Nog een voorbeeld? RTV-Noord-Holland, dat sponsorgeld van SG ontvangt, sluit het interviewtje met Olav Bijvoet hedenmorgen rond 7.20 uur af met: ongezellige mensen klagen over vliegtuiggeluid. Gewone mensen maken zich daar helemaal niet druk om.....
En terwijl JPB zich op de Auto-Rai in een Ferrari laat zakken, meldt zijn Clingendael-econoom dat de klimaatverandering niets met menselijke activiteit te maken heeft! Er is dus helemaal niets aan de hand, zolang U maar op deze woordvoerders en de media blijft vertrouwen. Of moet ik zeggen: blijft vastklampen?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

En van mij mag je Han Wouters uit Velsen-Zuid ook nog bij Assendelft meetellen. Hij woont aan de overkant van het Noordzeekanaal bij pontje Buitenhuizen. Ik heb Cros al eens gewezen op het feit dat gemeentegrenzen nietszeggend zijn en daarmee ranglijsten opstellen misleidend zijn. Dwars door de wijk waar ik woon loot de gemeentegrens met Beverwijk en daarmee worden de klachten lekker verdeeld. En dat sprookje van 'ze moeten wennen' blijft maar bestaan. Grote onzin, want dit gebied wordt al vanaf 97 bevlogen, al zaten de landers toen wel hoger.