Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Dijkstal benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 817 
|
 Ministerie V & W 
Dijkstal benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland

VenWnieuws
Persbericht 17 mei 2004

Hans Dijkstal benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland

Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat heeft de heer H.F. Dijkstal per 1 juli a.s. benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Luchtverkeersleiding Nederland. Hans Dijkstal volgt in die functie luitenant-generaal b.d. H.J.W. Manderfeld op, die acht jaar voorzitter van de Raad van Toezicht is geweest.
De benoeming van de heer Dijkstal valt samen met een aantal wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Toezicht.

De staatssecretaris heeft vorig jaar aangekondigd de code van de Commissie Tabaksblad te willen gebruiken bij de samenstelling van de Raad van Toezicht van LVNL.
In deze Raad van Toezicht waren Schiphol Group, de KLM, de Nederlandse charterluchtvaartmaatschappijen en de Koninklijke Luchtmacht direct vertegenwoordigd.
In de nieuw samengestelde Raad heeft de staatssecretaris nu leden benoemd die door deze partijen zijn voorgedragen, maar daar geen directe binding mee hebben.
Zo zijn per 1 mei jl. benoemd mr. A.J. te Veldhuis op voordracht van Schiphol Group en Generaal-majoor b.d. F.W. Oliemans op voordracht van de KLM.
Wie de charterluchtvaartmaatschappijen zullen gaan voordragen is nog niet bekend.
Ook het ministerie van Defensie heeft recht op een lid in de Raad van Toezicht.
Namens de Minister van Verkeer en Waterstaat maakt verder drs. J.A.J.M. Kneepkens, directeur Directie Luchtvaartbeleid van het Directoraat-generaal Luchtvaart van het ministerie van Verkeer en Waterstaat als waarnemer deel uit van de Raad van Toezicht van LVNL

De heer Dijkstal was van 1994 tot begin1998 vice-minister president en minister van Binnenlandse Zaken in het eerste Kabinet Kok. Aansluitend was hij tot begin 2002 fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.
Net als de heer Dijkstal heeft de heer Te Veldhuis een lange bestuurlijke en politieke loopbaan achter de rug. In september 1982 trad hij toe tot de Tweede Kamer als lid van de fractie van de VVD, waar hij tot februari 2003 deel van uit gemaakt heeft. In die periode was hij ook woordvoerder voor zijn fractie op het gebied van Verkeer en Waterstaat en de luchtvaartindustrie.

Alle leden van de Raad van Toezicht van LVNL worden voor een periode van vier jaar benoemd. Herbenoeming voor een tweede termijn van vier jaar is mogelijk.
Luchtverkeersleiding Nederland is een Zelfstandig Bestuursorgaan. De directie telt zes leden waarvan twee door de Minister van Verkeer en Waterstaat benoemde bestuurders.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting LVNL:
Marjolijn Wenting 020 406 2178

 


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Het is toch om je haren uit de kop te trekken: 2 VVDers in de raad van Toezicht.
de heer Te Veldhuis, was altijd een rabbiate voorstander van uitbreiding van Schiphol in de 2e kamer, die door bewoners en milieupartijen niet meer serieus werd genomen, vanwege zijn volstrekt negeren vann elk redelijk alternatief. Hij woont zelf in Zeeland en heeft nu een mooi uitloopbaantje erbij! Aan de heer Dijkstal zal men geen kwaaie hebben, die staat immers bekend als "Het oliemannetje".
Ook de heer Kneepkens, is voor ons geen onbekende, een diehard uit de RLD gelederen.
Welaan slaap zacht heren.
Jan Griese Secr PLRS.

Geplaatst door Rob E uit NULL

Waarom moeten er trouwens "vertegenwoordigers van de charter maatschapijen bij? Transavia is 100% dochter van KLM en Martin Air voor 80% (operationeel ook 100%) dus er zitten dan straks 3 man van KLM aan tafel.. Wat is het volgende? Uitbreiding van de raad met 7 man (uit de hoek van air france om de verhoudingen gelijk te houden). het is net zo iets als dat ik mezelf ga berispen voor het feit dat ik weer eens ergens te hard heb gereden.... oei stoute jongen, niet meer doen hoor.. (en toen stapte ik lachend in) het is zo mooi in Nederland.