Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Den Bosch verkozen boven Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1071 
|
 Brabants Dagblad 
Den Bosch verkozen boven Schiphol

DEN BOSCH - Bij het zoeken naar een nieuwe locatie heeft het softwarebedrijf SAP onder meer gekeken naar vestiging bij Schiphol of in Eindhoven. In de nabijheid van een luchthaven was daarbij een pre, stelt financieel-directeur Peter Veenstra van SAP Nederland. Toch vond het bedrijf een plek op net vijfhonderd meter van de oude locatie in Den Bosch. “En daar hebben we geen spijt van”, stelt Veenstra. Vooral de medewerking van de gemeente Den Bosch heeft ons doen beseffen dat we meetellen in de stad.

Maar hij geeft ook toe dat de grond nabij Schiphol driemaal zo duur is als op bedrijventerrein De Herven in Den Bosch. Ook heeft meegespeeld dat zestig procent van de medewerkers in een straal van dertig kilometer rondom Den Bosch woont. Veenstra is vanaf het begin van de nieuwbouw bij het project betrokken geweest. “En ook al zitten we in een huurpand, we hebben het benaderd alsof het ons eigen pand is.” Hij heeft een lijstje van een aantal trefwoorden die aan de basis van het ontwerp stonden: functioneel, energiek, transparant, professioneel en betrouwbaar. “Kortom een SAP-huis.” Hij vindt dat architect Hans Goverde van het Rotterdamse bureau Kraaijvanger daar prima in is geslaagd.

Tijdens een rondleiding laat Veenstra zien hoe die steekwoorden zijn uitgewerkt. “We hebben in de centrale hal gekozen voor een roltrap. Zorgt voor een blijvende beweging, een energieke uitstraling.” Het hart van het pand is het atrium. Deze blikvanger, de grote glazen kubus vertolkt in feite alle uitgangspunten, maar staat vooral symbool voor de transparantie. Vanaf de A2 krijgen passanten een mooie inkijk. Rondom het atrium heeft SAP de ruimtes voor zijn klanten en distributeurs ingericht. “Belangrijk voor hen en voor ons. We kunnen zo wederzijds gebruik maken van el- kaars kennis en potentiële afnemers kennis laten maken met onze software.” SAP werkt veel voor grote bedrijven, maar inmiddels wordt wereldwijd eenderde van de omzet verkregen door MKB-bedrijven.

“Ook in Nederland kennen we zo’n verhouding”, stelt Veenstra. Waar de rest van de wereld over SAP praat, wordt in het bedrijf heel bewust S.A.P. gezegd. Om geen vergissing te begaan, grijpt hij even naar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel op de vraag waar de letters precies voor staan. “In het Nederlands voor Systemen Applicaties en Producten.” Het hoofdkantoor staat in het Duitse Waldorf. Wereldwijd werken 45.000 mensen bij SAP; in Den Bosch 400 medewerkers, waarvan tweederde regelmatig buitenshuis aan het werk is. Op 4 december trok het bedrijf in het nieuwe pand. “En het voldoet aan de doelstelling van commerciële zichtbaarheid.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Natuurlijk moeten bedrijven zich niet meer in de buurt van Schiphol vestigen.
Niets en niemand meer.
Het stinkt er.
Wat je aanraakt is vettig en zwart.
Het is er druk.
Het is er vies.
Het is er ongezond.
Het is er lawaaiig.
Het is er gevaarlijk.
Je ziet er alleen maar files, betonkolossen, asfalt en gestreste mensen.
De grond is er duur, de kantoren zijn er duur, de woningen zijn er duur.
Je blijft er als je moet, maar als je je er wil gaan vestigen ben je n.m.m. rijp voor de psychiater.
Niet doen dus.

Geplaatst door Rob uit NULL

Daarnaast is Den Bosch een gezellige stad waar je kunt eten tegen normale prijzen, je auto voor € 3,5 een hele avond kan parkeren en ze kennen ook nog Carnaval... Hm en schiphol heeft wat?... Volgens mij een No-Brainer om in Den Bosch te blijven! Goed werk mensen!!

Geplaatst door Els uit Castricum

Ik raad iedereen aan om, uit de buurt van Schiphol te blijven, indien mogelijk.
Het is hier al enige dagen Irak oftewel Afghanistan. Dag en nacht wordt ons luchtruim gebombardeerd, ik denk dat er in een paar dagen tijd duizenden over zijn geraasd. Volgens mij is de geluidshinder hier al vele keren overtreden en zoniet, dan bestaan die geluidsregels volgens mij niet.
En dit gaat zo DAG EN NACHT DOOR. Om met de woorden van premier Balkenende te spreken: "Zo gaan we toch niet met elkaar om in dit land?"