Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Delta mag Northwest overnemen’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 784 
|
 nu.nl 
‘Delta mag Northwest overnemen’

BRUSSEL - De Europese Commissie stemt in met de voorgenomen overname van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines door Delta Air Lines. Volgens EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) leidt de fusie niet tot een significante vermindering van de concurrentie.

Door de overname van meer dan 3 miljard dollar (1,9 miljard euro) ontstaat ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappij. Delta neemt Northwest over via een aandelenruil. De nieuwe maatschappij heet Delta en de leiding komt in handen van de huidige baas bij Delta, Richard Anderson. 

Zowel Delta als Northwest is binnen het zogeheten SkyTeam partner van Air France-KLM.

Passagiers

Delta is nu naar aantallen passagiers gemeten de op twee na grootste luchtvervoerder ter wereld, Northwest de op vier na grootste. Bij Delta en Northwest werken 75.000 mensen. De maatschappijen hebben achthonderd vliegtuigen die 390 bestemmingen in 67 landen aandoen.

De ondernemingen hebben een jaarlijkse omzet van naar schatting 22 miljard euro. De fusie zou jaarlijks naar schatting 1 miljard dollar aan kostenbesparingen opleveren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Wat zijn de consequenties voor KLM-AF / Schiphol?

Geplaatst door Observer uit Nederland

L.R., Dat is ene goeie ! :----))

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik bedoelde het niet grappig @Observer :).

Het conglomeraat Delta / NW is in staat om op grote schaal personeelskosten te drukken door ze eenvoudigweg te ontslaan.
Voor semi-overheden als een KLM is dat een stuk moeilijker. De enorme investeringen van de KLM in NW worden nu geconfisqueerd door Delta.
Als Delta/NW en AF Parijs meer zien zitten dan Schiphol als HUB, dan is het bestaansrecht van SPL opeens wel heel erg dun geworden.
Voor de omwonenden misschien prettig, economisch gezien een zware aderlating die te voorkomen zou zijn geweest door een minder op expansie gericht beleid.

Ben benieuwd wat De Wit en zo er van vinden…