Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Defensie wil huizen in Gilze opkopen wegens klachten geluidsoverlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 576 
|
 omroep brabant.nl 
Defensie wil huizen in Gilze opkopen wegens klachten geluidsoverlast

GILZE - Defensie wil huizen aan de Nerhoven in Gilze opkopen om zo een einde te maken aan klachten van bewoners over geluidsoverlast. Die zou worden veroorzaakt door laag overvliegende helikopters.
De drie woningen staan vlakbij de vliegbasis waar vaak wordt geoefend met Chinook-helikopters. In oktober werden al meet-apparaten geplaatst om de geluidsoverlast in kaart te brengen. Ook zou de geluidsoverlast schade aan de woningen veroorzaken. Hoeveel geld er is geboden voor de huizen is niet bekend.

‘Genaaid’
De bewoners van de huizen hebben overleg met elkaar gehad en willen het even laten bezinken. Ze weten nog niet precies wat ze gaan en of ze in zullen gaan op het aanbod van Defensie. Een van de bewoners, die liever anaoniem wil blijven, reageert met een dubbel gevoel op het bericht. “Aan de ene kant is het een soort van erkenning van Defensie dat de geluidsklachten terecht zijn. Aan de andere kant willen we hier echt niet weg. Een huis met zoveel ruimte met een geweldige tuin krijg ik nooit meer. En we zijn bang dat we door Defensie worden genaaid. Dat hebben ze al jaren gedaan met het niet erkennen van onze klachten. Maar we wachten het af.”


Reacties op dit bericht