Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Deeltijd-ww voor Martinair

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 900 
|
 Telegraaf 
Deeltijd-ww voor Martinair

SCHIPHOL -  De economische crisis begint de luchtvaartsector op Schiphol in het hart te raken. KLM-dochter Martinair onderzoekt de mogelijkheden van deeltijd-ww.

De tijd en omstandigheden dwingen Martinair op dit moment nog meer dan zustermaatschappij en prijsvechter Transavia.com tot het nemen van die maatregel.
„We willen optimaal gebruikmaken van de opties die de overheid geeft om de gevolgen van de crisis voor werknemers en werkgevers te beperken”, bevestigt topman Paul Gregorowitsch.
Martinair richt zich met het zoeken naar mogelijkheden voor deeltijd-ww in eerste instantie op de afdelingen Flight Operations, Cabin Operations, Ground Operations en Maintenance & Engineering, waar de verminderde productie het meest gevoeld wordt.
De Martinair-directie overlegt intussen met de verschillende bonden om deeltijd-ww al op korte termijn in te voeren. De ondernemingsraad is ook geïnformeerd.
„Belangrijk is om te voorkomen dat bij het aantrekken van de markt bepaalde medewerkers niet meer voorhanden zijn zoals bijvoorbeeld hoogwaardige technici”, aldus de Martinair-topman.
„We beseffen dat de inzet van deeltijd-ww een bijzondere maatregel is maar we zullen ons tot het uiterste inspannen om dat middel voor het bedrijf en de medewerker zo doelmatig mogelijk in te zetten.”
De Martinair-directie bereikte gisteren overigens met de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) een akkoord over een nullijn voor de cao tot en met 2011.


Reacties op dit bericht