Platform Vlieghinder Kennemerland
 

De voorzitter MRS geeft aanstaande dinsdag een toelichting in Castricum

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 715 
|
 Maatschappelijke Raad Schiphol 
Logo_MRS.jpg

Op dinsdag 16 mei om 20.00 uur zal de voorzitter van de nieuwe Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS), Eddy van Hijum, een toelichting geven tijdens een bewonersbijeenkomst georganiseerd door het Platform Vlieghinder Kennemerland (PVK) in Castricum. Tijdens deze avond zullen omwonenden de gelegenheid krijgen om te horen hoe zij actief kunnen bijdragen aan de adviezen van die de MRS zal uitbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals het kandidaatstellen voor een rol als clustervertegenwoordiger, lid worden bij een bewonersorganisatie zoals Platform Vlieghinder Kennemerland, of deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de MRS in ‘de open schil’ gedurende de komende jaren. Ook zal van Hijum in gesprek gaan met bewoners over de nieuwe doelstellingen van de MRS. Waar voorheen het bekende poldermodel centraal stond, waarbij consensus werd gezocht tussen verschillende belanghebbenden, zal de MRS nu de diverse perspectieven bundelen in de adviezen die de MRS uitbrengt. Van Hijum zal toelichten waarom het in de huidige discussies over luchtvaartbeleid noodzakelijk is om deze koers te gaan varen.

Met de oprichting van de MRS wordt er gestreefd naar een betere betrokkenheid van omwonenden en maatschappelijke organisaties bij het beleid van Schiphol, het verminderen van de hinder die gepaard gaat met vliegverkeer en het verbeteren van de leefomgevingskwaliteit. Al met al belooft het een waardevolle bijeenkomst te worden, waar bewoners meer inzicht kunnen krijgen over de rol en doelstellingen van deze nieuwe raad.

Wilt u Eddy van Hijum ook uitnodigen als gast bij een van uw bewonersbijeenkomsten? Laat het ons weten door te mailen naar verkiezingen@maatschappelijkeraadschiphol.nl

Bekijk bericht op "Maatschappelijke Raad Schiphol"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door michel uit wijk aan zee

mrs speelt vals........lees NH nieuws maar......