Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘De Kamerleden komen! Schipholdebatten op straat’ (28 oktober a.s)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 820 
|
 Milieudefensie Gezamenlijke Platforms 
‘De Kamerleden komen! Schipholdebatten op straat’ (28 oktober a.s)

Amsterdam, 16 oktober 2006

Zaterdag 28 oktober organiseert Milieudefensie in samenwerking met lokale bewonersplatforms straatdebatten met Tweede Kamerleden. Diederik Samsom (PvdA, gevraagd), Maarten Haverkamp (CDA) en Krista van Velzen (SP) gaan in Uithoorn, Velserbroek en Uitgeest met de bevolking in debat over de toekomst van Schiphol.

LET OP: zie ook ==> hier.

In politiek Den Haag was het de afgelopen maanden stil rond Schiphol. De voorstellen van het minderheidskabinet om de milieugrenzen voor de luchthaven voor de zoveelste keer fiks op te rekken zijn té omstreden om nu door te drukken. Na de verkiezingen zal de vraag hoe de regels voor lawaai, uitstoot en gevaar eruit moeten zien weer pijlsnel op de politieke agenda terugkeren. Krijgt het buitengebied de beloofde wettelijke bescherming door meer geluidsmeetpunten? Komt er eindelijk een heffing op kerosine? Gaat het nieuwe kabinet verder met het omstreden ‘salderen’ van vliegtuiglawaai?

Milieudefensie neemt drie Kamerleden mee op een tournee langs enkele Schipholgemeenten. Niet in een achterafzaaltje, maar midden op straat gaan de Kamerleden de discussie aan met elkaar, maar vooral met omstanders en passanten.

LET OP: zie ook ==> hier.

Wanneer: 
       
Zaterdag 28 oktober

Wat:
         
Straatdebatten over Schiphol met Diederik Samsom (PvdA), Maarten Haverkamp (CDA), Krista van Velzen (SP), lokale wethouders en Joris Wijnhoven (Milieudefensie).

De debatten worden geleid door Sarah Meuleman.

Waar:

11:00 Uithoorn,
Zijdelwaardplein, met wethouder Verheijen

13:00 Velserbroek,
Gallepromenade, met wethouder Ockeloen

15:00 Uitgeest,
Prinses Beatrixlaan, met wethouder Eilert


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Uithoorn

Ben benieuwd wat Haverkamp's reactie is op de Schipholspeech van partijgenoot Wijn dd 9 oktober.