Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Cros en Alders in Omgevingsraad Schiphol verder

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 750 
|
 Haarlems Dagblad 
Cros en Alders in Omgevingsraad Schiphol verder

SCHIPHOL - De Tafel van Alders en het overlegorgaan Schiphol (Cros) worden samengebracht in de Omgevingsraad Schiphol.

Eén gezamenlijke voorzitter en secretariaat sturen dan de Tafel van Alders (omgedoopt in strategische Tafel Schiphol) en de Cros aan. De Cros blijft het podium voor informatie-uitwisseling, terwijl aan de Strategische Tafel onderhandeld wordt over geluidsreductie en de groei van de luchthaven.

Dat advies heeft staatssecretaris Atsma gekregen. Nadat de voorzitter en bewonersgroepen uit de IJmond opstapten, heeft staatssecretaris Atsma aan Cros en de Tafel van Alders de opdracht gegeven om de werkwijze van beide overleggroepen op elkaar af te stemmen. Het probleem was dat bij de Cros door bewoners, bestuurders en luchtvaartsector wel over hinderbeperking werd gesproken, maar dat de besluiten daarover aan de Tafel van Alders werden genomen. Dat terwijl de groep onder leiding van Hans Alders alleen de taak had om een akkoord te bereiken over de groei van Schiphol. Maar jaren later is de Alderstafel nog steeds het belangrijkste podium en heeft de Cros een bijrol.
Staatssecretaris Atsma heeft inmiddels het advies gekregen beide overleggroepen samen te brengen onder de titel Omgevingsraad Schiphol.
,,Deze constructie zal weinig tot niets brengen’’, vreest de BLRS, de groep van kritische bewonersgroepen die indertijd uit het Aldersoverleg stapte. Ook de bewonersgroepen uit de IJmond vrezen dat de opzet nagenoeg overeen komt met de huidige werkwijze. ,,Het primaat ligt bij de Tafel en de rest is kaltgestellt.’’
Het wachten is nu wat Atsma de komende maanden doet.


Reacties op dit bericht