Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Cramer bespreekt geluidsoverlast AWACS met Navo-chef

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1208 
|
 VROM 
Cramer bespreekt geluidsoverlast AWACS met Navo-chef

Minister Cramer heeft in het Navo-hoofdkwartier in Brussel gesproken met Navo-baas De Hoop Scheffer over de geluidsoverlast veroorzaakt door AWACS-vliegtuigen in Zuid-Limburg. De Navo-vliegtuigen van de basis Geilenkirchen zorgen voor veel overlast in de gemeente Onderbanken en omliggende dorpen.

Minister Cramer: ‘Bij alle discussies hierover in de Tweede Kamer en daarbuiten, speelt de Navo een cruciale rol. Ik dacht daarom dat het een goed idee was mijn zorgen over de geluidsproblematiek op het hoogste niveau van de Navo te bespreken.’ De Navo-chef en de bewindsvrouw spraken een uur met elkaar. ‘Het was een open en goed gesprek. Ik was aangenaam verrast door het feit dat de Navo de problematiek zo serieus neemt en dat de secretaris-generaal (sg) en zijn staf zo goed op de hoogte waren van deze zaak. We hebben gesproken over de mogelijkheden de geluidsoverlast te verminderen. De sg heeft mij verzekerd dat hij dit dossier zelf op de voet volgt. En ik heb veel nieuwe informatie opgedaan. Voor mij was mijn bezoek aan het Navo-hoofdkwartier bijzonder, maar voor de sg ook. Hij zei me dat hij voortdurend met ministers van Defensie spreekt, maar zelden met een minister voor Milieu!’, zo zei Cramer.

Tijdens de wekelijkse vergadering van de Navo-ambassadeurs diezelfde ochtend, is op initiatief van de Nederlandse Navo ambassadeur Schaper overeengekomen dat aan de ‘Directie’ van de AWACS vliegtuigen ( NAPMP Board of Directors) gevraagd zal worden een veelomvattende studie te doen naar alle aspecten van de problematiek, ook de milieuaspecten. Deze studie moet binnen acht maanden afgerond zijn. Daarnaast zal met urgentie bekeken worden of de vlucht simulatoren eerder operationeel kunnen zijn waardoor het aantal trainingvluchten beperkt zou kunnen worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De Hoop Scheffer roept elders dat als die AWACS niet over Onderbanken denderen dat Europa in groot gevaar terecht komt.

Met als achtergrond de grootste politieke draaikont die Nederland ooit gekend heeft, laat Cramer zich door De Hoop Scheffer zomaar het bos – dat er niet meer staat - in sturen. De Hoop Scheffer kletst uit zijn nek. De mogelijkheden om met satellieten het luchtruim te monitoren zijn meer dan voldoende om Europa te beveiligen.
Daarnaast worden die lawaaibakken alleen maar de lucht in gestuurd om te oefenen! Alsof er geen simulatoren bestaan.

‘Een open gesprek’, dat zal best. Ik beloof u, minister Cramer. dat er echt helemaal NIETS gaat veranderen tenzij er voor miljarden en nog eens miljarden nieuwe kisten worden aangeschaft. Mogen we u daar op afrekenen?

Geplaatst door Observer uit Nederland

Weer een commissie, weer 8 maanden verloren?
Je zult er maar onder wonen.

Geplaatst door Frits uit Leiden

Het onderzoek naar de woekerpolissen, de Chipshol-affaire (vervangen van de rechters), de foute veroordelingen in moordzaken, zelfs in een zaken waar niet eens moorden hebben plaats gevonden, laten zien dat we met een zeer onbetrouwbare overheid te maken hebben.
De gezondheid, laat staan de vooruitzichten van kinderen zijn ondergeschikt gemaakt aan de geluidsoverlast van Schiphol.
De manipulaties blijven maar doorgaan en dezelfde partijen zijn erbij betrokken.

Maar Leo vindt dat de jammeraars uit Nederland moeten vertrekken, het liefst naar plekken waar Nederlandse ondernemers hun gif dumpen.
De VOC-mentaliteit van Balkenende die ervoor zorgde dat Nederland de oorlog in Irak politiek steunde.
Deze giftige mentaliteit is de basis van de politiek over vliegtuiggeluid.
(Het beste economische jaar in de periode 1915-1950 was voor Nederland 1942! Hoe kon dat nou? Heeft u zich dat wel eens afgevraagd wie daarbij betrokken waren?)

Geplaatst door Observer uit Nederland

De logica ontgaat mij wat Leo hier en met dit alles mee te maken heeft.