Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Corendon weigert mee te praten over ontwikkeling Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 701 
|
 destentor.nl 
Corendon weigert mee te praten over ontwikkeling Lelystad Airport

DEN HAAG - Luchtvaartbedrijf Corendon is niet van plan deel te nemen aan de Alderstafel over de ontwikkeling van luchthaven Lelystad.

Het bedrijf heeft een uitnodiging van staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) om zitting te nemen in het overlegorgaan afgeslagen. Oud-minister Hans Alders, de voorzitter van het naar hem genoemde overlegorgaaan Alderstafel, heeft recentelijk nog met bewoners van Flevoland gesproken over de groei van luchthaven Lelystad. Het is de bedoeling dat Lelystad vakantievluchten vanaf Schiphol overneemt. Die vluchten worden uitgevoerd door maatschappijen als Corendon. Alders probeert overeenstemming met betrokkenen te bereiken over de uitvoering van het omstreden plan. Corendon is groot tegenstander van een verhuizing van haar vluchten naar Lelystad. Ze vreest dat ze klanten gaat verliezen. Directielid Michiel Meijer van Corendon vindt dat er onvoldoende geluisterd wordt naar de luchtvaartmaatschappijen die vakantievluchten uitvoeren. Bezwaren die deze bedrijven hebben komen volgens Meijer niet terug in de adviezen van Alders aan de staatssecretaris.

Het Corendon-directielid schrijft staatssecretaris Mansveld dat deelname aan de Alderstafel daarom ‘niet heel zinvol’ is. Hij is bang dat als Corendon aanschuift dit wordt uitgelegd als instemming van het bedrijf met de adviezen van Alders. Mansveld had Corendon in januari uitgenodigd voor de Alderstafel. Ze had Corendon ook geschreven dat zij niet verantwoordelijk is voor een eventuele verhuizing van Schiphol naar Lelystad. Dat zou toch vooral een beslissing van Schiphol zijn. Corendon reageert in de brief aan de staatssecretaris dat zij die verantwoordelijkheid niet zomaar kan afschuiven.


Reacties op dit bericht