Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Conflict dreigt over groei Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 885 
|
 ed.nl 
Conflict dreigt over groei Eindhoven Airport

EINDHOVEN – Er dreigt een nieuw conflict over de groei van Eindhoven Airport. Omwonenden en de Brabantse Milieufederatie (BMF) zijn boos omdat ondanks hun aandringen bij berekeningen voor een nieuw luchthavenbesluit geen rekening is gehouden met de uitkomsten van een gezondheidsonderzoek in de regio.

GGD-onderzoek, dat bijna een jaar geleden werd afgerond, wees uit dat er veel meer mensen ernstige hinder ervaren door het vliegverkeer dan op basis van een oude, omstreden rekenmethode werd aangenomen. In de enquête door de GGD zegt gemiddeld 8 procent van de bewoners van 9 gemeenten rondom de vliegbasis ernstig last te hebben van het vliegverkeer. Dat komt neer op ongeveer 18.000 mensen.

De Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW) verdenkt het ministerie van Defensie van ‘bewuste onzorgvuldigheid’ en eist een goede verklaring, zei voorzitter Klaas Kopinga vrijdag. BMF-directeur Nol Verdaasdonk is verbaasd en zegt dat een onderzoek dat bekend is meer aandacht verdient.

Het aantal vluchten op Eindhoven Airport verdubbelt de komende jaren tot ruim 43.000 in 2020. Op basis van een milieu-effectrapport dat deze week is gepubliceerd, zegt het ministerie dat de gevolgen relatief beperkt en - alles afwegend - aanvaardbaar zijn. “In feite zegt de minister dat ernstige hinder voor vele duizenden omwonenden aanvaardbaar is”, aldus Kopinga.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

"In feite zegt de minister dat ernstige hinder voor vele duizenden omwonenden aanvaardbaar is"

Het zelfde sprookje wordt in de regio Schiphol uitgezonden.......

Burgers: slaap zacht, de overheid waakt over u en laat de sector haar gang gaan.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

"Burgers, slaapt zacht"????? Dat is nou juist het probleem, dat gaat niet met die takkeherrie. Maar inderdaad, die 18.000 gehinderden moeten niet zeuren. Ons Melanie vindt het samen met de gemeente Haarlemmermeer ook aanvaardbaar om een uitvliegroute over Floriande (Hoofddorp-West) te leggen en daar wonen...juist, iets meer dan 18.000 mensen, tendens (jonge wijk) stijgend. Over 10 jaar is heel Nederland geluidhinder (Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Beek, Twente, Lelystad, Eelde...)