Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Concurrent voor Thalys op spoor Amsterdam-Parijs

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1147 
|
 Haarlems Dagblad Nagekomen van 28-03-2012 
Concurrent voor Thalys op spoor Amsterdam-Parijs

AMSTERDAM - Het Amsterdamse bedrijf Travelteq wil vanaf april 2015 met eigen hogesnelheidstreinen gaan rijden van Amsterdam naar Parijs.

Daarmee krijgt de huidige exploitant Thalys dan een serieuze concurrent. Omdat ook in Antwerpen en Brussel wordt gestopt, is het tevens een concurrent voor de Fyra. Juist om extra passagiers aan te trekken overweegt het bedrijf om behalve in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam ook te stoppen in Breda. Vijf keer per dag moet de snelle trein gaan rijden.

,,Onze trein wordt volledig eerste klas ingericht met de bijbehorende service zoals ruime stoelen, supersnel internet en uitstekende maaltijden. Dat alles voor minder dan de huidige eerste klas tarieven’‘, belooft directeur Maarten van den Biggelaar.

Op de bestaande hogesnelheidslijn is volgens de initiatiefnemers voldoende ruimte, treinstellen worden gehuurd van Bombardier of Alston en met de inspectie worden gesprekken gevoerd om officieel vervoerder te worden. In Nederland, België en Frankrijk kunnen daarna de vergunningen worden aangevraagd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als dit lukt,scheelt dat weer een aantal vluchten en als het een succes wordt, is dit het begin van het einde van binnenlandse EU vluchten.