Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Conceptvliegroutes Lelystad Airport bekend

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 777 
|
 bhznet.nl 
Conceptvliegroutes Lelystad Airport bekend

BIDDINGHUIZEN - Donderdag 31 januari 2013
Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde zullen het meeste last gaan krijgen van vliegtuiglawaai op het moment dat Lelystad Airport gaat uitbreiden. Dat blijkt uit een concept advies voor de aanvliegroutes dat het ministerie heeft vrijgegeven.

Er zijn twee scenario’s uitgewerkt die afhankelijk van de weersomstandigheden en windrichting gebruikt zullen worden. In beide scenario’s komen vertrekkende vliegtuigen relatief laag langs Biddinghuizen. Die plaats lijkt dan ook het meeste van het vliegtuiglawaai te gaan merken.

Almere wordt voor het grootste gedeelte ontzien bij de routes. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat de vliegroutes naar Schiphol al over Almeers grondgebied lopen.

Bron: Omroep Flevoland


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Vanaf de nieuwe Maasvlakte in zee kwam begin dit jaar de oproep om nu eindelijk eens werk te maken van een degelijke spoorverbinding naar het Oosten. Opvallend genoeg was het voormalig Schiphol directeur Hans Smits die hier een gedegen pleidooi voor hield!

Na twintig jaar en acht miljard aan uitgaven ligt de HSL naar het Zuiden er praktisch verlaten bij. Ergens moet toch iets mis zijn gegaan op het Ministerie van Mobiliteit? Een gedegen onderzoek naar wat zich daar vanaf midden jaren negentig heeft afgespeeld wordt echter afgehouden. Je vraagt je langzamerhand af wat er moet gebeuren voordat de moloch voor Infra en Mileu (!) eens wordt vervangen door een doelgerichte organisatie die eindelijk werk maakt van de HSL ontwikkeling en een eerste, met de HSL geintegreerde module ergens in het verlengde van de - wel gerealiseerde - nieuwe Maasvlakte?


Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het is ongelovelijk dat de luchtvaartsector het, ondanks alle negatieve bijwerkingen die de bedrijfstak genereerd, het voor elkaar krijgt om van Nederland een soort van '' open huis voor de hele wereld '' te maken.
Het is volgens de sector blijkbaar te stil in nederland, te schoon en te veilig.

Mensen in Flevoland: geloof de sector niet!
Geen rust meer, als u thuis komt (dag en nacht herrie).
Geen schone omgeving meer (koolwaterstoffen en andere troep (kerosine dampen) over de omgeving uitbrakend). En een schijn-veiligheid (Bijlmer, Kolderbaan en bijna Uitgeest etc.).

Het enige waar de sector mee schermd, is de werkgelegenheid. De branche is evenwel conjuctuur gevoelig en de meeste fte's zullen bestaan uit uitzendkrachten (met alle respect overigens). De prijs die u betaalt zal hoog zijn. Laat de sector zich beperken tot 1 onbewoonbaar geworden gebied, namelijk Schiphol. Daar hebben wij meer dan genoeg van!