Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Computerstoring legt Brits vliegverkeer lam

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 543 
|
 ANP 
Computerstoring legt Brits vliegverkeer lam

Computerstoring legt Brits vliegverkeer lam
ANP
LONDEN - Het vliegverkeer vanaf alle Britse luchthavens heeft donderdagochtend drie kwartier lang grotendeels stilgelegen omdat het systeem van de luchtverkeersleiding was ontregeld door een ernstige computerstoring. Duizenden reizigers liepen urenlange vertragingen op.
  Direct nadat het systeem uitviel werden alle uitgaande vluchten opgeschort om de vliegtuigen die nog in de lucht waren de gelegenheid te geven veilig te landen. Na drie kwartier was het systeem weer operationeel en kon het vliegverkeer langzaam worden hervat.

Luchtvaartmaatschappij British Airways verwacht nog de hele dag grote vertragingen. Vooral op de Londense luchthaven Heathrow, de grootste van Europa, was de situatie volgens een verslaggever van de BBC chaotisch.

Een woordvoerder van British Airways gaf het verkeersleidingscentrum van de Britse Luchtvaartdienst (NATS) in Swanick de schuld van de storing. Het computersysteem daar, dat sinds begin 2002 in gebruik is, heeft herhaaldelijk problemen veroorzaakt.

Volgens een NATS-woordvoerder volgden de problemen van donderdag op een test met een verbeterde versie van het computersysteem, die in de nacht van woensdag op donderdag werd uitgevoerd. Hij bood de gedupeerde reizigers namens de dienst zijn verontschuldigingen aan en beloofde een grondig onderzoek.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Het is te hopen dat ons kabinet de aanbevelingen door het programma Zembla ter harte neemt. Anders dreigen er meer rampen
en niet alleen op Luchtvaartgebied.
Jan Griese