Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Commissie Vliegveld Hilversum op komst

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 803 
|
 gooien eemlander.nl 
Commissie Vliegveld Hilversum op komst

HILVERSUM - Er lijkt eindelijk schot te komen in een belangrijke kwestie rond Vliegveld Hilversum: de instelling van de nieuwe commissie in de aanloop naar het nieuwe Luchthavenbesluit.

Het bevoegd gezag over het vliegveld is vorig jaar overgegaan van het Rijk naar de provincie. Ook is de Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Hilversum opgeheven. Die maakt plaats voor de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Hilversum (CRO-H).

In februari 2011 is de verordening vastgesteld, maar de instelling van deze nieuw club van belanghebbenden liet flink op zich wachten. Een woordvoerder van de provincie meldt dat er schot in de zaak komt. Gedeputeerde Tjeerd Talsma (PvdA) draagt nog voor de zomer de onafhankelijk voorzitter van de nieuwe commissie voor aan provinciale staten. Daarna volgt de benoeming van de dertien leden. Die worden voorgedragen door de betreffende organen of organisaties. Het gaat om vier leden uit de colleges van b en w van Hilversum, Wijdemeren, De Bilt en Maarssen. Twee leden namens de directie en de gebruikers van het vliegveld. Een lid namens de milieugroepen (voordracht Milieufederatie Noord-Holland). En vier vertegenwoordigers van de omwonenden.

De commissie adviseert onder meer over het nieuwe Luchthavenbesluit, dat in oktober 2014 gereed moet zijn. In dit besluit wordt onder meer het banenstelsel van het vliegveld vastgelegd. De Hilversumse raad heeft zich in januari duidelijk uitgesproken tegen de voorgestelde verharding van een start- en landingsbaan. Talsma komt binnenkort met een reactie op dit Hilversumse veto. ,,Het standpunt van gedeputeerde staten is ongewijzigd: het banenstelsel wordt alleen gewijzigd als de partijen het daarover eens zijn,” benadrukt de woordvoerder.


Reacties op dit bericht