Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Column Geachte lezer - Reactie op ’De (zesde) Polderbaan op Schiphol zijn doel gemist’

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 858 
|
 Telegraaf 
Column  Geachte lezer - Reactie op  ’De (zesde) Polderbaan op Schiphol zijn doel gemist’

Geachte lezer
 
  ’De (zesde) Polderbaan op Schiphol zijn doel gemist’ (Tel.23/08). De baan is, volgens directeur L. van Wijk, destijds aangelegd om de geluidshinder voor omwonenden te spreiden maar sindsdien is het aantal klachten zelfs toegenomen. Van Wijk stelt dat er daarom behoefte is aan meer parallelle banen, met een zodanige richting dat ze onder de meeste weersomstandigheden gebruikt kunnen worden. C. van Someren uit Weesp is hier woedend over. „Wederom wordt de waarheid geweld aangedaan! Die Polderbaan wordt gebruikt om meer vluchten – en dus de groei van de luchthaven – te realiseren! Sinds de ingebruikname van die baan dendert het maar door, hier in Weesp, Muiden en Muiderberg! Met rustig weer worden bijna alle banen gebruikt. En twéé parallelle banen zou helemaal rampzalig zijn. Nu vliegen ze om de twee minuten, straks élke minuut! Dat maakt een verdubbeling van het aantal vluchten mogelijk en dan is het hier nooit meer stil! Bij volgende uitbreidingsplannen zal de directie ongetwijfeld zeggen dat de parallelle banen ’hun doel hebben gemist en hebben geleid tot een toename van klachten’. En dan is uitbreiding opnieuw noodzakelijk!”
   
Annemiek Paping


Noot van redactie vlieghinder.nl: “Geachte lezer” is een column in de Telegraaf die u kunt vinden naast de rubriek “Wat u zegt”.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Evert Hassink uit Amsterdam/Groningen

Kom in actie met Milieudefensie!
Wilt u laten zien dat u het niet eens bent met de plannen van Van Wijk c.s.? Doe dan mee met de creatieve acties van Milieudefensie.
Stuur mij een mail met daarin uw telefoonnummer.

tot ziens! Evert medewerker luchtvaart