Platform Vlieghinder Kennemerland
 

College eens met geluidsmeetpunt bij Biddinghuizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 991 
|
 omroep flevoland.nl 
College eens met geluidsmeetpunt bij Biddinghuizen

B&W van Dronten stemmen in met een meetpunt in de buurt van Biddinghuizen. Hiermee volgt het dagelijks bestuur van de gemeente de wens van GroenLinks en het CDA.
Deze partijen willen een nulmeting doen naar het geluid van nu bij Biddinghuizen. Dat kan later vergeleken worden met het geluid nadat vliegveld Lelystad is uitgebreid. In de buurt van Biddinghuizen is een vertrekroute gepland waar vliegtuigen snel veel hoogte moeten maken.
Wethouder Gach denkt dat het meetpunt bij Biddinghuizen in het najaar wordt geplaatst. Dan is de exacte route bekend en kan worden bepaald waar het meetpunt moet komen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Als ze dan maar het beste Meetpunt kiezen : Luistervink van Geluidconsult bv is als verreweg superieur beoordeeld boven Nomos van Schiphol door RIVM en TNO .(Al in 2006 !)

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Een meetpunt is op papier natuurlijk prachtig. In de praktijk zal blijken dat het eigenlijk helemaal niets toevoegt. De herrie wordt er slechts mee in kaart gebracht en de sector haalt haar schouders op. Het neemt niet weg dat vliegtuigen een enorme klere herrie maken. 60 tot 70dB(A) of meer, is al hinderlijk. Hinderlijk in die zin, dat je een gesprek al als onderbroken kunt beschouwen. De dB(A)'s die daar boven liggen en dat gaat al heel snel bij een vliegtuig, zijn echt als geluidshinder aan te merken. Vrijwel overal worden de meetpunten gesaneerd, omdat het toch wel bekent is hoe de geluidscontouren liggen en de sector toch geen strobreed in de weg wordt gelegd. We zien dat hier in Uitgeest ook: een meetpunt dat helemaal niets heeft toegevoegd. De herrie is er niet door afgenomen omdat men er rekening mee houdt, in tegendeel, de herrie is door de hoeveelheid vliegtuigen enorm toegenomen en als een meetpunt de sector toch in de weg zou staan, past men in Den Haag gewoon de grenzen weer aan. Helaas, ik heb er geen enkel vertrouwen meer in, dat de sector of politiek Den Haag zich ineens sociaal gaan opstellen!