Platform Vlieghinder Kennemerland
 

College: “Geen sloop wijken in Hoofddorp voor Schiphol”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 766 
|
 Haarlems Dagblad 
College: “Geen sloop wijken in Hoofddorp voor Schiphol”

HAARLEMMERMEER/DEN HAAG - Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer stellen dat er geen sprake is van mogelijke sloop van wijken in Hoofddorp voor Schiphol. Uit een aantal besloten bijeenkomsten over de toekomst van Haarlemmermeer hebben raadsleden geconcludeerd dat dergelijke plannen bestaan. B en W betreuren die uitspraken. Volgens hen is de mogelijke sloop van wijken op geen enkele manier af te leiden uit de plannen rond Schiphol.


GroenLinks-parlementariër Duyvendak noemt de deining in Haarlemmermeer over de aanstaande Nota Ruimte van het kabinet ‘hoopvol’. Het stuk, waarin naar verwachting staat dat de gemeente ‘op slot’ wordt gegooid en zich moet voegen naar de groei van Schiphol, vergroot ‘het zelfbewustzijn’ van de poldergemeente, zegt Duyvendak. En dat terwijl volgens hem Haarlemmermeer zich jarenlang ‘de kaas van het brood liet eten’.

,,Dat het uitgerekend een VVD-wethouder, M. Bezuijen, is die Den Haag bestookt met de visie uit eigen keuken op de toekomst van Haarlemmermeer vormt volgens Duyvendak het bewijs dat zich revolutionaire ontwikkelingen voltrekken in de krachtverhoudingen. Want in feite bindt Bezuijen nu de strijd aan met zijn partijgenoten Schultz, de staatssecretaris die over Schiphol gaat, en Dekker, de minister van ruimtelijke ordening, stelt de GroenLinkser vast.

Dat er zelfs Hoofddorpse wijken zouden moeten sneuvelen, dáárvan hoort Duyvendak voor het eerst, maar hij kijkt er niet eens echt van op. ,,Als je Schiphol alle ruimte wil geven, dan is logischerwijze de volgende stap dat je daar waar geen ruimte is, ruimte maakt.’’

Wim Koevoet en Wim Wegman
donderdag 04 maart 2004


Reacties op dit bericht