Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Coalitie vóór kerosine-accijns

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 742 
|
 Milieudefensie 
Coalitie vóór kerosine-accijns

Parlementariërs uit België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland doen vrijdag 30 november een oproep aan hun regering om een Europese kopgroep te vormen die accijns gaat heffen op kerosine. Milieudefensie heeft internationale coalitie gevormd van parlementariërs die willen dat er net als op benzine of diesel accijns geheven wordt op kerosine. Omdat het nog niet lukt een dergelijke heffing in heel Europa in te voeren, stellen ze voor te beginnen met een kopgroep van landen in Noordwest-Europa. Daar bestaan geen juridische belemmeringen tegen. Deze landen heffen dan kerosineaccijns op vluchten naar elkaar.

In Nederland, Duitsland, België Engeland is de luchtvaartsector verantwoordelijk voor zo’n tien procent van de totale uitstoot aan broeikasgassen in die landen. Dat dreigt zonder maatregelen in 2020 op te lopen tot twintig procent. Campagneleider Verkeer Joris Wijnhoven: ‘Het kabinet heeft met de introductie van de ticketheffing een eerste stapje gezet op weg naar eerlijke ticketprijzen. Een Kamermeerderheid roept het kabinet nu op verder te gaan. Het mooie is, dat daar nu ook internationale steun voor bestaat’.

Op initiatief van Milieudefensie reist de groep Nederlandse en Vlaamse parlementariërs vrijdag per Thalys naar Antwerpen, om in station Berchem de oproep te ondertekenen. Wil je er bij zijn om ze uit te zwaaien en aan te moedigen? Meld je dan aan bij ragna.hardewijn -at- milieudefensie.nl.


Reacties op dit bericht