Platform Vlieghinder Kennemerland
 

China verkoopt gebruikt frituurvet als brandstof aan KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 807 
|
 rtl.nl 
China verkoopt gebruikt frituurvet als brandstof aan KLM

Een eerste lading van 20 ton gebruikt frituurvet is maandag vertrokken uit de Chinese haven Qingdao richting Nederland, waar het als vliegtuigbrandstof zal worden omgezet voor gebruik door KLM, onderdeel van Air France-KLM.

Dat meldt het Chinees persbureau Xinhua dinsdag. KLM was in juni 2011 de eerste luchtvaartmaatschappij die biobrandstoffen gebruikte voor zijn vloot.

Het in Qingdao gevestigde Fresh Bio-Energy Technology Development Company Ltd. verkocht de olie aan SkyBRG, een Nederlandse leverancier van biobrandstof, meldde Zheng Dehua, de deputy manager van het Chinese concern.

De brandstof wordt geproduceerd uit een combinatie van gebruikt frituurolie en vet en wordt achtereenvolgens omgezet in biodiesel en vliegtuigbrandstof.

China verkeert in de vroege stadia van een raffinage-programma om grote hoeveelheden luchtvaart biobrandstof te produceren en streeft daarbij naar een output van 12 miljoen ton per jaar per 2020, gelijk aan 30% van het totale verwachte brandstofverbruik tegen die tijd, meldde Li Jian, de Chinese deputy director van de Civil Aviation Administration in een rapport in februari.

(END) Dow Jones Newswires


Reacties op dit bericht