Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Castricum weer aan de Alderstafel

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 776 
|
 NHD 
Castricum weer aan de Alderstafel

Wethouder Christel Portegies van Castricum zal binnenkort aanschuiven aan de Alderstafel, waar bewoners, overheid en luchtvaartsector afspraken maken over de toekomst van de luchthaven.

Voordat de wethouder dat kon doen, was wel een knieval van de Castricumse gemeenteraad nodig. Die had het college van b en w juist opgedragen om zich op alle mogelijke manieren te verzetten tegen het Alderstafelakkoord, dat afgelopen zomer het licht zag. Van die opdracht is de wethouder nu ontslagen, zodat ze mee kan doen aan het nieuwe overleg waarin wordt gesproken over de uitwerking van het akkoord.

Hans Alders, die de naar hem genoemde tafel leidt, wil namelijk alleen deelnemers toelaten die instemmen met het eerder bereikte akkoord.
In dat akkoord staan zaken die negatief uitpakken voor de IJmond. Zo is afgesproken dat het vliegverkeer op de Polderbaan gaat groeien en dat het zogeheten handhavingsstelsel wordt ingewisseld voor een systeem dat ‘vliegen volgens afspraak’ heet. Beide zaken staan volgens het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) garant voor een flinke toename van de vliegherrie boven Castricum en de rest van de IJmond.

De gemeenteraad en het PVRC vinden dat de wethouder haar handen vrij moet hebben om aan de Alderstafel deel te nemen. Vasthouden aan de anti-Aldersakkoord-motie zou betekenen dat Portegies op het hoogste overlegniveau het geluid van deze regio niet kan laten horen. Al betekent dit wel dat Castricum knarsetandend het resultaat van het vorige Alderstafeloverleg moet accepteren.

Download het gehele artikel 'Castricum weer aan de Alderstafel'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door AN uit Amsterdam

Zie ook op deze site op 29 Januari:
"Portegies worstelt met Schiphol".

Den Helder, Castricum...
Geen volksvertegenwoordigers, maar volksverlakkers.

De barricaden op !