Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Capaciteit Frankfurt met zes miljoen passagiers vergroot

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 892 
|
 zakenreis nieuws.nl 
Capaciteit Frankfurt met zes miljoen passagiers vergroot

FRANKFURT - Op de luchthaven van Frankfurt is dinsdag de nieuwe Pier A-Plus geopend. De uitbreiding van de bestaande A-Pier levert Frankfurt Airport naar eigen zeggen een capaciteitsvergroting van maximaal zes miljoen per jaar op. Daardoor is de grootste luchthaven van Duitsland nu in staat jaarlijks 65 miljoen passagiers op te vangen.

De Pier A-Plus is achthonderd meter lang en heeft een vloeroppervlakte van 185.000 vierkante meter. In het complex zijn ongeveer zestig winkels en vijf Lufthansa-lounges ondergebracht.

Luchthavenbeheerder Fraport startte de werkzaamheden in december 2008 en investeerde 700 miljoen dollar in het project. Pier Air-Plus is exclusief bedoeld voor thuismaatschappij Lufthansa en haar Star Alliance-partners.

Aan de pier kunnen zeven grote langeafstandsvliegtuigen worden geparkeerd, of elf kleinere toestellen.

Volgens Fraport heeft de uitbreiding een gunstig effect op de overstaptijden in Frankfurt. Een overstap van een vlucht uit de VS op een Europese vlucht kan in de nieuwe situatie al binnen een tijdbestek van 45 minuten plaatsvinden, belooft Fraport. Dat was minimaal zestig minuten.


Reacties op dit bericht