Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Camiel Eurlings in directie KLM

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1148 
|
 Haarlems Dagblad 
Camiel Eurlings in directie KLM

Gepubliceerd op 15 februari 11

AMSTELVEEN - Voormalig verkeersminister Camiel Eurlings treedt tot de directie van luchtvaartmaatschappij KLM. Hij neemt bij KLM een deel van de activiteiten van president-directeur Peter Hartman over. Dat maakte KLM dinsdag bekend.

Al tijdens de ambtsperiode van Eurlings als minister werd gespeculeerd over een leidinggevende functie voor hem bij KLM. Eurlings laat weten dat hij verscheidene aanbiedingen heeft gehad maar dat hij „vol overtuiging heeft gekozen voor KLM, onze nationale trots”.

KLM-baas Hartman zei dat sinds december intensieve gesprekken zijn gevoerd tussen KLM en Eurlings over de mogelijkheden binnen het bedrijf. „Ik ben zeer verheugd over de uitkomst van deze gesprekken.”

Eurlings gaat zich richten op de vrachtdivisie van Air France-KLM. „Mijn verantwoordelijkheid voor vracht brengt me als logistiek ingenieur terug bij mijn vakgebied. Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is.” Toen Eurlings afscheid nam als minister, zei hij meer tijd te willen inruimen voor zijn privéleven.

Ook Erik Varwijk, nu al in dienst bij KLM als directeur passagiersvervoer, gaat deel uitmaken van de statutaire directie die dan zal bestaan uit Hartman, Gagey, Eurlings en Varwijk. Varwijk blijft zich richten op de commerciële kant van het passagiersvervoer.

De nieuwe directeuren treden per 1 april aan. Alle vier directeuren zullen deel uitmaken van de bestuurstop van de Air France KLM Group. De benoemingen worden nog voorgelegd aan de aandeelhouders en de ondernemingsraad.


Reacties op dit bericht