Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CROS en Zaanstad

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 718 
|
 PVRC 
CROS en Zaanstad

De mededeling op de CROS website over het Platform Vliegoverlast Zaanstad (zie hier) gaat naar ons gevoel net iets te ver. Naar aanleiding van deze mededeling heeft de Voorzitter van het PVRC naar het Informatie en Klachten Bureau van CROS een mededeling gestuurd van de volgende strekking:

Dit is een zaak tussen IKB en de Zaanstreek die niet in het openbare circuit thuis hoort, tenzij het IKB op zijn website de mogelijkheid biedt van wederwoord. Dat doet het niet.

Verder wordt hierbij de naam van een particulier en zijn persoonlijk Email adres via een officieel voorlichtingsorgaan openbaar gemaakt, met alle gevolgen van dien. Zelfs al zou de betrokkene toestemming hebben gegeven, dan nog had men hem tegen persoonlijke gevolgen moeten beschermen. Dit lijkt veel te veel op “U doet mij dit aan, ik U dus ook”.

NOOT 10 sept 16:58: Inmiddels is het bewuste emailadres met toestemming en op verzoek van betrokkene op de website van de CROS gepubliceerd, maar is de tekst van de mededeling aangepast.

Het moge bekend zijn dat ons Platform (Castricum) op zijn website en in het openbaar herhaaldelijk de stelling heeft ingenomen dat opzettelijk veel klagen of aansporen daartoe, onjuist is.

De veroordeling van een Platform door een officieel voorlichtingsorgaan als het IKB, zonder mogelijkheid van weerwoord, schiep de kans dat hiermee de naam van Platforms als zodanig, zowel in het openbaar als in de ogen van het het CROS-overleg ten onrechte wordt beschadigd. Hiermee wordt het niveau van het IKB zelf geen goed gedaan. Dat is nu (10 sept) verbeterd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

De CROS gaf in het verleden zelf met zoveel woorden aan dat het melden van vliegoverlast zin heeft. Men spreekt tegenwoordig, passiever, over: 'klachtenbehandeling'. Uit de tekst kun je nog steeds begrijpen dat het melden van overlast wel degelijk zinvol is. Maar... Meld alleen overlast als je ook echt overlast hebt! Dat begrijpt toch iedereen??? Zie ook hier: http://www.crosinfo.nl/klachten/klachtbehandeling.html
Geen sjkieke reactie van de CROS en het IKB.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ze kunnen hun tijd beter eens besteden aan informatie verstrekken. Het klachtenoverzicht van juli is er nog steeds niet. Van de uitgebreide rapportages is april de laatste en het gebruik per baan van het tweede kwartaal heeft het licht ook nog niet gezien.