Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

CPB verwijst Werkstad A4 naar prullenbak

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 728 
|
 Stichting Natuur en Milieu 
CPB verwijst Werkstad A4 naar prullenbak

In een advies van 4 oktober 2006 adviseert het Centraal Planbureau het kabinet geen geld te steken in de Werkstad A4. Werkstad A4 is het voorstel van Schiphol voor een grootschalig vrachtcentrum aan de westkant van de A4 bij de luchthaven. Stichting Natuur en Milieu onderschrijft de conclusie van het planbureau dat Werkstad A4 een ronduit slecht plan is.

Natuur en Milieu vindt het onbegrijpelijk dat Schiphol met dit nieuwe uitbreidingsvoorstel komt. “Op deze manier stuit de luchthaven wel heel snel op de grenzen van haar groei,” aldus Natuur en Milieu directeur Mirjam de Rijk.

Vrachtvliegtuigen nemen tien keer meer geluidruimte in dan gewone vliegtuigen, omdat ze lawaaiiger zijn. Ook starten en landen ze vaak ’s nachts. Een vol Schiphol verhoogt bovendien de druk om van Lelystad een tweede grote luchthaven te maken, met alle gevolgen voor de geluidsoverlast van dien.

Ook wat betreft bereikbaarheid is het plan volkomen irrationeel. Nu reeds klaagt Schiphol over de slechte bereikbaarheid van de regio. Het vrachtcentrum betekent een verdere verslechtering van de bereikbaarheid van de luchthaven en dupeert daarmee tienduizenden bedrijven en mensen.

Rapport Centraal Planbureau: ‘Beoordeling projecten ruimtelijke economie, innovatie en onderwijs’ (oktober 2006)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Al in 1997 adviseerde Bureau Oranjewoud de
Tweede Kamer: Bij ongewijzigd beleid t.a.v. Schiphol zal de gehele regio vastlopen.

Geplaatst door Els uit castricum

Als ik dit zeer verontrustende artikel lees, dan ben ik blij, dat ik al geruime tijd geleden besloten heb om geen sinaasappelen uit Honduras, geen kiwi's uit Nieuw- Zeeland, geen sperciebonen uit Egypte en gesneden biologische ananas uit Ghana meer te kopen.
Ik voelde aan mijn water, dat die artikelen met groot lawaai over onze hoofden 'snachts worden gevlogen!!
Daar doe ik dus niet meer aan mee en het geeft me een goed gevoel.
Ik houd me nu lekker aan de vruchten, groente en andere artikelen van eigen bodem, passend bij het jaargetijde en steun zo onze economie.

Al besef ik ook, dat ik toch nog heel wat zal kopen, dat ook 'snachts over onze hoofden is gevlogen maar ik doe mijn best zoveel mogelijk op mijn aankopen te letten.