Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA-bijeenkomst over toekomst van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 886 
|
 hoofddorpse courant.nl 
CDA-bijeenkomst over toekomst van Schiphol

HALFWEG - Michel Rog, nummer vijf op de kandidatenlijst voor het CDA, ging afgelopen maandag in gesprek met inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude over de toekomst van Schiphol. Als inwoner van Haarlem, met een verleden als vakbondsbestuurder voor de burgerluchtvaart, wilde hij graag weten hoe er in deze plaatsen over Schiphol wordt gedacht.

Na de verkiezingen blijft Michel Rog de vertegenwoordiger van het CDA voor deze regio. Rog gaf aan dat het CDA de uitkomsten van de Alderstafel, het overleg over de toekomst van Schiphol, omarmt. In dit overleg zijn namelijk alle belanghebbenden rondom Schiphol vertegenwoordigd.

De huidige CDA-woordvoerder Schiphol, Maarten Haverkamp, heeft daarom al verschillende keren aangegeven dat ook daadwerkelijk alle afspraken uit het akkoord uitgevoerd moeten worden. Tijdens de avond bleek dat er ondanks de Alderstafel nog flink wat ontevredenheid en vooral onduidelijkheid heerst over Schiphol, bijvoorbeeld over de aanpak van geluidshinder en extra gelden voor verbetering van de leefomgeving.

Er wordt wel veel aan gedaan, maar dat er vanuit de Alderstafel niet altijd goed wordt gecommuniceerd wat er nu precies gebeurt. Rog: “Vanuit Den Haag komen de geluiden dat iedereen tevreden is met de uitkomsten van de Alderstafel, maar hier blijkt vanavond iets anders. Ik vind het heel waardevol om deze geluiden mee te krijgen en niet te leven in een Haagse werkelijkheid waarbij in rapporten staat dat iedereen tevreden is. Het is aan de vertegenwoordigers van de Alderstafel zelf, maar ook aan de politiek om aan mensen uit te leggen hoe afspraken tot stand zijn gekomen en hun zorgen ook na gemaakte afspraken serieus te blijven nemen.”


Reacties op dit bericht